PREDSTAVLJENA ZBIRKA PJESAMA „DODIRI“ MARIJE OBAD

U utorak, 15. svibnja 2018. godine u Gradskoj loži održano je predstavljanje druge po redu zbirke pjesama pod nazivom „Dodiri“ autorice Marije Obad.

Ova zadarska sveučilišna profesorica u mirovini aktivno sudjeluje u stručnom, kulturnom, društvenom i humanitarnom radu.

Ovo je moja druga zbirka pjesama koju sam nazvala "Dodiri", nakon prve "Odrazi", a na putu je i treća - "Tragovi", koja bi trebala izaći za godinu dana, čime ću zaokružiti jedan kreativni ciklus, istaknula je autorica i kazala kako su njene pjesme duboko intimne, duhovne, govore o zavičaju, ljubavi, ambijentu, o svemu što joj je u životu bilo drago.

Drago joj je da je i  drugima mogla prenijeti intimnu poruku koja je nju cijeli život snažila i dalje je snaži te joj je otkrila prave puteve. Ovu zbirku posvetila je svojim kćerima.

Profesorica Elvira Katić kazala je kako se iz ove zbirke pjesama nameće zaključak kako se pjesnikinja lako upušta u mentalna putovanja oboružana samosvjesnošću i potpomognuta snagom vjere i nade. Ona njeguje tradicionalne životne stavove prihvaćene bez preispitivanja. 

Zbirka se sastoji od 86 pjesama uz dvije recenzije koje su napisali  dr. sc. fra Bernardin Škunca i profesorica Elvira Katić.

Knjigu je grafički oblikovala Ljubica Marčetić Marinović, a u nakladi Gradske knjižnice Zadar.

 

 


Datum početka: 15.05.2018.
Završava: 17.05.2018.
Broj učitavanja stranice: 46