ODRŽANA RADIONICA „JEDNA ŠKOLA – JEDAN SPOMENIK“

U utorak,  12. lipnja 2018. godine održana je likovna radionica u sklopu projekta Jedna škola - jedan spomenik s učenicima šestog razreda osnovne škole Stjepan Radić iz Bibinja.

Narodni muzej Zadar i Pedagoška služba NMZ-a već osmu godinu za redom provode projekt Jedna škola - jedan spomenik. Ideja projekta je osvijestiti najmlađe generacije s područja grada Zadra i Zadarske županije o potrebi i važnosti zaštite i očuvanja kulturno-povijesnih spomenika koji ih okružuju.

Ovogodišnjoj radionici prethodio je literarni natječaj. Na natječaj je pristiglo nekoliko radova, među kojima je odabran najbolji rad učenika 7. b razreda o crkvici svete Jelene. Nakon uvodnog predavanja o značenju crkvice za prošlost i sadašnjost stanovnika Bibinja, učenici su, uz stručno vodstvo muzejskog pedagoga i nastavnice likovne kulture, na vrlo kreativne načine naslikali ovu malenu crkvicu. Radionica se održava ispred kulturno-povijesnog spomenika kako bi učenici bili u izravnom kontaktu s prostorom i obratili pažnju na njegov značaj.

 


Datum početka: 12.06.2018.
Završava: 13.06.2018.
Broj učitavanja stranice: 1511