ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA POVODOM OTVORENJA OLIPSKOG LJETNOG FESTIVALA 2018.

Konferencija za medije  povodom najave ovogodišnjeg Olipskog ljetnog festivala 2018. održana je u petak, 6. srpnja 2018. u maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače.

Osim predstavnika medija među uzvanicima bio je prisutan gradonačelnik Grada Zadra doktor Branko Dukić.

Monodramom “'Sve što sam prešutjela“ u izvedbi Mie Begović u subotu 14. srpnja s početkom u 21 sat započinje svečanost otvorenja ovogodišnjeg izdanja Olipskog ljetnog festivala koji će se odvijati do 10. kolovoza  na otoku Olibu, a neki od festivalskih sadržaja biti će izvedeni  i na drugim otocima zadarskog arhipelaga - Istu i Silbi.

Ova ljetna manifestacija od kulturno-umjetničkog  i turističkog značaja za otok Olib i cijelu Zadarsku županiju i ove godine se odvija pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH - Kolinde Grabar-Kitarović uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog  odjela  za društvene djelatnosti Zadarske županije,  brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja.

Bogat i raznolik festivalski program obiluje atraktivnim kazališnim predstavama, koncertima zabavne, klasične i rock glazbe, sportskim sadržajima te zanimljivim radionicama, a u kojem sudjeluju domaći i strani eminentni  umjetnici i umjetničke organizacije. Olipski ljetni festival odvija  se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družina Bastien,  a pod producentskom i redateljskom palicom  Ljube  Zečevića  koji je kazao kako je za sve otočane i posjetitelje Oliba, kao i turiste koji sve više otkrivaju taj pomalo skriven i na neki način zanemaren otočki raj, pripremljen bogat i raznolik festivalski program u kojem sudjeluju eminentni umjetnici i umjetničke organizacije.

 

O detaljima programa razgovarali su ravnatelj i producent Ljubo Zečević, marketing&PR manager Ivanka Bičak, predsjednik Udruge Olib Euzebijo Šimunić, umjetnička voditeljica KD Bastien Edita Lipovšek, tajnica Udruge Olib Ana Jovan, predsjednik Društva Olibljana Toni Mošunić, glumica Mia Begović, Mladena i Miro Gavran iz Teatra Gavran, kazališna producentica Jadranka Svaguša, glumac Zlatko Košta, zapovjednik Orkestra Hrvatske ratne mornarice bojnik Milan Milas i voditelj klape HRM “Sveti Juraj“ nadnarednik Marko Bralić.

 


Datum početka: 06.07.2018.
Završava: 09.07.2018.
Broj učitavanja stranice: 809