FACTORY SESSIONS U KNEŽEVOJ

U srijedu, 18.srpnja 2018. s početkom  21.00h održati će se drugi po redu u nizu susreta Factory Sessions u sklopu izložbe Andy Warhol: Enter into My Life u prostorima atrija Kneževe palače. 

Panel diskusije na temu Warholovog lika, djela, fascinantnog životnog konteksta te inih tema koje polučuje umjetnikov interdisciplinaran rad, osmišljene su način da se kroz niz stručnih pogleda pojavnost Warhola rasloji na teme koje ujedno egzistiraju kao vitalni elementi kulturnog konteksta kojeg dijelimo. Pitanje rodnih, rasnih, etničkih, religijskih, nacionalnih ili klasnih identiteta isprepletene društvenim odnosima moći, industrijalizacijom, digitalizacijom, masovnim medijima i urbanizacijom samo su neki od procesa koje će Factory Sessions uz stručne goste i znatiželjnu publiku pokušati iščitati.

18.srpnja 2018. na temu Popism. What is Popular Culture? Gostovati će dr.sc. Vjeran Katunarić s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru te dr.sc. Tomislav Pletenac, profesor s Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Što je popularna kultura, koje su njezine definicije, kako ju promatrati i živjeti, koliko je ista krucijalna za fenomen Andyja Warhola i obratno, koji su mehanizimi presudni za njezino oblikovanje i jesmo li ih svjesni, samo su neke od crtica kojih ćemo se dotaknuti u srijedu u 21.00h.

Dođite, sudjelujte, pitajte, komentirajte, diskutirajte  i osvještavajte naizgled uvriježeno uz Factory Sessions druženja.

 

Broj učitavanja stranice: 119