DODIJELJENE NAGRADE „VOLONTERSKA RUKA“ U GRADSKOJ LOŽI

Ovogodišnja manifestacija dodjele nagrade „Volonterska ruka“ 2018., povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, održala se 5. prosinca 2018. godine u Gradskoj loži.

„Volonterska ruka“ nagrada je najistaknutijim volonterkama i volonterima te organizatorima volontiranja koji uključuju volontere u rad svojih organizacija povodom Međunarodnog dana volontera. Volonterski centar, dodjelom nagrada, želi odati priznanje svim pojedincima i organizacijama koje su se svojim volonterskim angažmanom istaknule u lokalnoj zajednici. Bitno je napomenuti da je nagrada osmišljena i izrađena volonterski od strane učenika zadarske srednje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a odluku o dobitnicima nagrade donijelo je Partnersko vijeće pri Volonterskom centru Zadar, sastavljeno od članova iz javnog sektora kao i iz organizacija civilnog društva.

Prisutnima su se obratili pročelnik za javnu nabavu i upravljanje imovinom Zadarske županije Nikica Miletić, zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać i voditelj Volonterskog centra Josip Vidov.

Teško je sažeti sve osjećaje i akcije koje smo proveli posljednjih šest  godina od osnutka Volonterskog centra, ali najponosniji smo na to što smo educirali preko 90 koordinatora za volontiranje, kazao je Vidov i poručio svima koji volontiraju da nikad  ne zaborave moć njihovog primjera.

Dobitnik ovogodišnje nagrade „Volonterska ruka“ za najistaknutijeg volontera je Karmen Kovačević iz Udruge mladih Ahimsa koja volontira u Udruzi za Down sindrom Zadar, Domu za starije i nemoćne osobe Zadar, te u Zadarskom azilu.

Nagradu za razvoj volonterstva (organizator volontiranja) na području Zadarske županije dobila je Udruga umirovljenica „Pozitiva Senior“.

Svečanost su uljepšali gosti iz Motovuna, Domski bend kojeg čine korisnici Doma za odrasle osobe Motovun.    

 


Datum početka: 05.12.2018.
Završava: 10.12.2018.
Broj učitavanja stranice: 1457