OTVORENA IZLOŽBA „HUMANITARCI ZA SJEMENIŠTARCE“ U MUZEJU GRADA ZADRA

U petak, 7. prosinca 2018. godine u Muzeju grada Zadra svečano je otvorena humanitarno prodajna izložba slika „Humanitarci za sjemeništarce“ nastalih na likovnim kolonijama 2017. i 2018. u Nadbiskupskom sjemeništu „Zmajević“.

Prisutnima su se obratili kustos i voditelj odjela Muzej grada Zadra Hrvoje Perica, profesor iz Prirodoslovno-grafičke škole Zadar Mate Ljubičić i ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa „Zmajević“ don Roland Jelić, koji je ujedno i otvorio izložbu.  

U ime ravnateljice Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renate Peroš obratio se kustos i voditelj odjela Muzej grada Zadra Hrvoje Perica kako se u rad Narodnog muzeja Zadar, putem suradnji uključuje velik broj tematski povezanih institucija, pojedinaca i udruga kako bi se svim posjetiteljima omogućila bolja prezentacija bogate kulturne baštine grada Zadra, Zadarske županije i cijele Hrvatske.

Humanitarnim izložbama, kao što je i ova potiče se posjetitelje na razmišljanje o bitnim stvarima u svakodnevnom životu, pomaganje osobama u našem društvu. Aktivno sudjelujući u organiziranju humanitarnih izložbi pomažemo i mi samo, kao institucija i kao pojedinci.

Djela koja su izložena dokaz su koliko mali potezi u cjelini mogu biti veliki i jaki, baš kao i djelovanje pojedinaca u grupi. Ovom prodajnom izložbom izravno sudjelujemo u pomaganju, a u ovo božićno vrijeme to se pomaganje posebno ističe, istaknuo je Perica.

Izložba ostaje otvorena do 22. prosinca 2018. godine.   

 


Datum početka: 07.12.2018.
Završava: 22.12.2018.
Broj učitavanja stranice: 15312