ART DIZAJN 2017. NA TEMU POETIKA SLIKE

 

U ponedjeljak, 3. travnja 2017. u odjelu Muzej grada Zadra otvoren je 16. ART DIZAJN u suorganizaciji Zadarske županije i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra. Ovogodišnji Art dizajn donosi učeničke radove iz 4 osnovne i 8 srednjih škola Zadarske županije, a izloženo je oko 80 učeničkih radova u različitim tehnikama i materijalima. Tema ovogodišnje smotre je poetika slike, a novost je da je ovogodišnja smotra uključena u projekt "Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda.

Velik broj uzvanika nazočio je otvorenju smotre, među kojima pretežno učenici, profesori i ravnatelji škola koji radovima participiraju na ovogodišnjem Art dizajnu, te zamjenik župana Zadarske županije Božidar Longin sa suradnicima kao i ravnateljica ŠPUD-a Marjana Bakmaz sa kolegama. Svih skupa srdačno je pozdravila ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš i zaželjela doborodošlicu na već tradicionalnu,16. učeničku županijsku smotru likovnih radova u prostorima Muzeja grada Zadra.

Temu ovogodišnje smotre predstavila je članica povjerenstva županijske smotre Art dizajn, Ana-Marija Juričev-Martinčev koja je čestitala mladim kreaticima i njihovim mentorima te zahvalila svima koji su sudjelovali u pripremi Art dizajna 2017. Uz Zadarsku županiju kao suorganizatora, Juričev-Martinčev posebno je istaknula kolegicu Lidiju Biočić koja je koordinatorica ovogodišnje smotre i autorica ovogodišnje teme (Poetika slike) za koju je inspiraciju potražila u povezanosti umjetnosti i psihoterapije. Ta se veza ogleda u dodirnim točkama obiju djelatnosti - i umjetnost i psihoterapija se koriste krativnošću i imaginacijom te služe kao komunikacijski kanali. Obje se koriste simboličkim jezikom uz pomoć kojeg je moguće „zaviriti" u nečiji unutarnji svijet.

Uzvanicima se potom obratila pomoćnica pročelnika u Odjelu za društvene djelatnosti Zadarske županije i koordinatorica projekta "Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka" Anita Mijić koja se osvrnula na značenje i ciljeve ovog projekta.

Ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zadra, Marjana Bakmaz je uz pozdrave i zahvale svim zaslužnima za izložbu posebno istaknula zadovoljstvo uključivanjem osnovnih škola u ovogodišnji Art dizjan kao i uključenje sve većeg broja srednjih škola bez obzira na profil obrazovanja čime smotra iz godine u godinu poprima sve veće dimenzije.

U ime suorganizatora Zadarske županije, uzvanicima se obratio zamjenik župana Zadarske županije Božidar Longin koji je čestitao mladim krativcima i njihovim mentorima te obećao punu potporu njihovim projektima i u budućnusti, otvorivši službeno 16. smotru Art dizajn.

Uz službeni program otvorenja, učenici i profesori su i ove, kao i predhodnih godina priredili bogat popratni program uz recitacijski i vokalno-glazbeni nastup učenika te dvije modne revije, a nagrađenim učenicima i mentorima dodijeljeni su prigodni pokloni i diplome.

 

Najava izložbe


Datum početka: 03.04.2017.
Završava: 10.04.2017.
Broj učitavanja stranice: 482