EDUKATIVNO-PEDAGOŠKI PROGRAM U KNEŽEVOJ PALAČI

I nakon programa otvorenja Kneževe palače Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar nastavlja s edukativnim programom u Kneževoj palači. Pozivamo Vas da i dalje sudjelujete u našem organiziranom programu radionica i stručnog vodstva na stalnoj izložbi palače „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)" na katu i povremenim izložbama u prizemlju Kneževe palače.

 

Cijena ulaznica za posjet izložbama za učenike u osnovnim i srednjim školama, studente i djecu u dječjim vrtićima*:
- Povremene izložbe u prizemlju Kneževe palače  (izmjenjive) - 10, 00 kn po učeniku/studentu
- Izložba „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)" na prvom Katu Kneževe palače - 10, 00 kn po učeniku/studentu
- Obje izložbe - 20, 00 kn po učeniku/studentu
- Djeca u dječjim vrtićima - besplatan ulaz

*Pratnja (odgojiteljice, učiteljice i profesori) ne plaćaju ulaz

Popust za grupe od 15 osoba - jedna besplatna ulaznica
od 25 osoba - dvije besplatne ulaznice
od 35 osoba - tri besplatne ulaznice

Stručno vodstvo za školske grupe od 15 do 25 učenika - 100, 00 kn po grupi

 

RADNO VRIJEME ZA POSJET IZLOŽBAMA I EDUKATIVNOJ DVORANI U KNEŽEVOJ PALAČI: ponedjeljak - nedjelja: 10 - 20 sati

 

RADIONICE U KNEŽEVOJ PALAČI:

 

- "Priča prošlosti" - Uz razgledavanje izložbe „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)" sudionicima se ispriča i kakvu priču su izloženi predmeti donijeli sa sobom. Na putu prošlosti kroz postav saznat ćete brojne legende vezane uz bogatu povijest grada Zadra.

Izvođenje radionica: Sudionici se, uz stručno vodstvo, upoznaju s eksponatima izloženim na prvom katu Kneževe palače putem priča prilagođenih dobi sudionika. Priče se odnose na prošlost svakog predmeta, njegovo značenje i način na koji je pristigao u Muzej. Također, sudionike se upoznaje i s radom muzeja te poviješću grada Zadra. Nakon obilaska postava, sudionici imaju priliku nacrtati viđene predmete u vremenu u kojem su nastali i/ili onako kako oni smatraju da su se ili bi se trebali upotrebljavati. Radionica je prilagođena učenicima u osnovnim školama. Cilj radionica je poticanje razvijanja kritičkog mišljenja kod sudionika, stvaranje percepcije o eksponatima i njihovoj ulozi u prošlosti grada Zadra i stanovnika Zadra, usvajanje činjenica o bogatoj kulturnoj baštini Zadra.

Cijene sudjelovanja na radionicama: cijena ulaznice plus nadoplata 10, 00 kn
- učenici - 20, 00 kn
- djeca u dječjim vrtićima - 10, 00 kn

Radionice i stručna vodstva se održavaju u radnom vremenu Kneževe palače, svaki radni dan od 10:00 h do 20:00 h, prema najavi grupe.

U isto vrijeme (od 10:00 h do 20:00 h) otvorena je i igraonica u kojoj mogu posjetitelji doći individualno bez najave i zabaviti se s pripremljenim didaktičkim materijalom u edukativnoj prostoriji u Kneževoj palači.

Za sudjelovanje na radionicama i stručnom vodstvu potrebno je najaviti se najmanje tri dana unaprijed na mail adresu: pedagog@nmz.hr ili na broj telefona: 023/251- 851.

Prilikom prijave potrebno je navesti dob sudionika, broj sudionika, radionicu na kojoj želite sudjelovati i vrijeme održavanja radionice.

 

Ukoliko Vam je potrebno više informacija kontaktirajte EMAIL: pedagog@nmz.hr ili gore navedeni broj telefona.

Radujemo se Vašem dolasku i nastavku dosadašnje uspješne suradnje!

 

 


Datum početka: 24.04.2017.
Završava: 31.12.2017.
Broj učitavanja stranice: 646