EDUKATIVNO-PEDAGOŠKI PROGRAM U KNEŽEVOJ PALAČI

I nakon programa otvorenja Kneževe palače Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar nastavlja s edukativnim programom u Kneževoj palači. Pozivamo Vas da i dalje sudjelujete u našem organiziranom programu radionica i stručnog vodstva na stalnoj izložbi palače „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)" na katu i povremenim izložbama u prizemlju Kneževe palače.

 

Cijena ulaznica za posjet izložbama za učenike u osnovnim i srednjim školama, studente i djecu u dječjim vrtićima*:
- Povremene izložbe u prizemlju Kneževe palače  (izmjenjive) - 10, 00 kn po učeniku/studentu **
- Izložba „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)" na prvom Katu Kneževe palače - 10, 00 kn po učeniku/studentu
- Obje izložbe - 20, 00 kn po učeniku/studentu
- Djeca u dječjim vrtićima - besplatan ulaz

*Pratnja (odgojiteljice, učiteljice i profesori) ne plaćaju ulaz

** Ciijena ulaznice za radionicu kao i za izložbu MARC CHAGALL: S ONU STRANU BOJE se razlikuju od uobičajenih za izložbe u prizemlju. Vidjeti dolje za detalje.

Popust za grupe od 15 osoba - jedna besplatna ulaznica
od 25 osoba - dvije besplatne ulaznice
od 35 osoba - tri besplatne ulaznice

Stručno vodstvo za školske grupe od 15 do 25 učenika - 100, 00 kn po grupi

 

RADNO VRIJEME ZA POSJET IZLOŽBAMA I EDUKATIVNOJ DVORANI U KNEŽEVOJ PALAČI: ponedjeljak - nedjelja: 10 - 20 sati

 

RADIONICE U KNEŽEVOJ PALAČI:

 

RADIONICA PRIČA PROŠLOSTI

Priča prošlosti - Uz razgledavanje izložbe „Šest salonskih priča (Povijesni ambijenti Narodnog muzeja Zadar)" sudionicima se ispriča i kakvu priču su izloženi predmeti donijeli sa sobom. Na putu prošlosti kroz postav saznat ćete brojne legende vezane uz bogatu povijest grada Zadra.

Izvođenje radionica: Sudionici se, uz stručno vodstvo, upoznaju s eksponatima izloženim na prvom katu Kneževe palače putem priča prilagođenih dobi sudionika. Priče se odnose na prošlost svakog predmeta, njegovo značenje i način na koji je pristigao u Muzej. Također, sudionike se upoznaje i s radom muzeja te poviješću grada Zadra. Nakon obilaska postava, sudionici imaju priliku nacrtati viđene predmete u vremenu u kojem su nastali i/ili onako kako oni smatraju da su se ili bi se trebali upotrebljavati. Radionica je prilagođena učenicima u osnovnim školama. Cilj radionica je poticanje razvijanja kritičkog mišljenja kod sudionika, stvaranje percepcije o eksponatima i njihovoj ulozi u prošlosti grada Zadra i stanovnika Zadra, usvajanje činjenica o bogatoj kulturnoj baštini Zadra.

Cijene sudjelovanja na radionicama: cijena ulaznice plus nadoplata 10, 00 kn
- učenici - 20, 00 kn
- djeca u dječjim vrtićima - 10, 00 kn

Radionice i stručna vodstva se održavaju u radnom vremenu Kneževe palače, svaki radni dan od 10:00 h do 20:00 h, prema najavi grupe.

U isto vrijeme (od 10:00 h do 20:00 h) otvorena je i igraonica u kojoj mogu posjetitelji doći individualno bez najave i zabaviti se s pripremljenim didaktičkim materijalom u edukativnoj prostoriji u Kneževoj palači.

Za sudjelovanje na radionicama i stručnom vodstvu potrebno je najaviti se najmanje tri dana unaprijed na mail adresu: pedagog@nmz.hr ili na broj telefona: 023/251- 851.

Prilikom prijave potrebno je navesti dob sudionika, broj sudionika, radionicu na kojoj želite sudjelovati i vrijeme održavanja radionice.

 

KREATIVNE RADIONICE UZ IZLOŽBU MARCA CHAGALL: S ONU STRANU BOJE

Radionice se održavaju svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) u prostorima Kneževe palače u trajanju od 11.00 do 13.00h. Uz stručno vodstvo djelatnika muzeja na radionicama ćete savladati nekoliko vrlo atraktivnih i jednostavnih grafičkih i kreativnih tehnika visokog tiska:

- monotipija; precrtavanje i otiskivanje printova sa Chagallovim motivima na papir

- wooden photo; preslikavanje printova Chagallovih radova na drvenu podlogu

- izrada magneta od glinamola s motivima Chagallovih slika

- jednostavan linorez ; urezivanje Chagallovih motiva na podlogu i preslikavanje na papir

U dogovoru sudionika i voditelja radionice, odabrati će se jedna ili više tehnika. Ukoliko ste zainteresirani za točno određenu tehniku, ljubazno molimo Vašu najavu najkasnije jedan dan prije održavanja radionice (ime prezime, željena grafička tehnika) na pedagog@nmz.hr.

Radionice su namijenjene djeci i odraslima te za iste nije potrebno prethodno predznanje. Sve predmete izrađene na radionici posjetitelji mogu ponijeti sa sobom kao suvenir i uspomenu. Sav materijal potreban za radionice osigurava Narodni muzej Zadar.

Na Vama je samo pojaviti se, otvoriti i prepustiti slobodi stvaralaštva!

Termini radionica:

Kreativne radionice započinju 03.07. i traju sve do 15.09.2017. Mjesto održavanja je edukativna dvorana pri Kneževoj palači, a termin svaki radni dan, od ponedjeljka do petka, od 11:00 do 13:00 sati. Narodni muzej Zadar zadržava pravo izmjene termina, o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Cijena radionica:

Cijena radionice je 50,00 kn po osobi. Ulaznice za radionice prodaju se na pultu Kneževe palače. Maksimalan broj sudionika radionice je 10 osoba.

 

SAMOSTALNE LIKOVNE RADIONICE UMJETNIK NA JEDAN DAN

Narodni muzej Zadar Vas poziva na sudjelovanje u samostalnim likovnim radionicama pod nazivom Umjetnik na jedan dan.
Posjetite Kneževu palaču, udobno se smjestite za štafelaje u atriju palače i postanite umjetnik na jedan dan.
Pronađite inspiraciju među brojnim eksponatima koji se nalaze na katu Kneževe palače na izložbi Šest salonskih priča. Dopustite da Vas brojne slike, stari namještaj iz zadarskih palača i portreti zadarskih plemićkih obitelji inspiriraju na stvaranje vlastitog umjetničkog djela. Neka Vas šarenilo, razigranost i zaljubljenost djela na izložbi Marc Chagall: S onu stranu boje nadahne i potakne da stvorite vlastiti prikaz muzeja, Kneževe palače, Zadra, ljeta...
Sve Vaše likovne radove možete ponijeti sa sobom, a od radova koji ostanu u Muzeju, nakon ljeta, biti će formirana izložba kako bi svi posjetitelji mogli vidjeti različita stvaralačka djela.
Projekt „Umjetnik na jedan dan" traje već četvrtu godinu zaredom, a pruža priliku svim posjetiteljima da se kreativno izraze prilikom posjeta izložbama koje su postavljene u Narodnom muzeju Zadar. Narodni muzej Zadar osigurava sav potreban materijal za realizaciju likovne radionice.
Radionice su besplatne za sve posjetitelje Kneževe palače (uz plaćanje ulaznica za posjet izložbama, nije potrebna dodatna nadoknada za radionice).
Vrijeme održavanja radionica: od 10. srpnja do 31. kolovoza svakim radnim danom i subotom i nedjeljom od 9:00 h do 24:00 h.

 

Za sve informacije vezane za radionice možete se obratiti na e-mail adresu: pedagog@nmz.hr, na broj telefona 023/251-851 ili na pult Kneževe palače.

Radujemo se Vašem dolasku!

 

 


Datum početka: 24.04.2017.
Završava: 31.12.2017.
Broj učitavanja stranice: 1787