FOTO-IZLOŽBA U OKVIRU EKO DANA 2017. PRIRODOSLOVNO-GRAFIČKE ŠKOLE ZADAR


U utorak, 25. travnja 2017. godine s početkom u 11 sati u odjelu Muzeja grada Zadra održano je otvorenje foto izložbe „Između mora i planina do nebeskih visina" u organizaciji Prirodoslovno - grafičke škole Zadar. Izlošci u postavu ove izložbe rezultat su natječaja raspisanog sredinom veljače za najbolju fotografiju u dvije kategorije: za osnovne i srednje škole Zadarske županije. Nagrađena su po tri najbolja rada u svakoj kategoriji. Izložba je sastavni dio Županijskih dana i tradicionalne ekološko-edukativne manifestacije „Eko-dani" koja se ove godine organizira po 15. put zaredom u režiji Prirodoslovno-grafičke škole Zadar. Svake godine manifestacija nosi konkretan, tematski naziv, s ciljem podizanja ekološke svijesti i ekološkog senzibiliteta, sa željom i svrhom stvaranja kvalitetnijeg te ugodnijeg životnog okruženja. Ove godine tema manifestacije je „Grad u zagrljaju mora" na čemu su se inspirirali i mladi fotografi koji svojim radovima sudjeluju na izložbi.

U neformalnom ozračju otvaranja izložbe svoju riječ nazočnima uputio je ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Zadar Tomislav Grbin istaknuvši neraskidivu vezu Zadra i fotografije prisjetivši se jake fotografske tradicije u Zadru od Tomasa Burata, preko braće Brkan do suvremenih majstora fotografske umjetnosti. Upravo je ta tradicija temelj na kojem mladi fotografi imaju priliku crpiti znanja i graditi vlastiti umjetnički put.
U ime Zadarske županije pozdravnu riječ i čestitke nagrađenim učenicima uputila je Renata Vuksan te zahvalila organizatoru što već niz godina pokreće mlade kreativce koji svojim fotografijama uljepšavaju Dane Zadarske županije.
Nakon proglašenja izložbe otvorenom podijeljena su priznanja nagrađenim učenicima, a u popratnom programu priređen je glazbeni nastup troje učenika.
Izložba se može razgledati do 4. svibnja 2017. radnim danom od 8 do 15 sati.


Datum početka: 25.04.2017.
Završava: 04.05.2017.
Broj učitavanja stranice: 533