HUMANITARNA IZLOŽBA DUŠKA ŠIBLA U GRADSKOJ LOŽI

 

U utorak, 5. rujna 2017. u 21 sat u Gradskoj loži, Zadar održana je svečanost otvorenja izložbe Duška Šibla pod nazivom "Figure u vremenu i pokretu". Organizator izložbe je Liga protiv raka Zadar uz suradnju Narodnog muzeja Zadar. Izložba je humanitarnog karaktera te se kupnjom izloženih umjetnina doprinosi prikupljanju sredstava za nabavku linearnog akceleratora za liječenje malignih bolesti u Općoj bolnici Zadar.

Velik broj okupljenih uzvanika pozdravila je ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš prisjećajući se prijašnjih suradnji s Ligom protiv raka u ostvarenju značajnih humanitarnih izložbi eminentnih hrvatskih umjetnika poput Dimitrija Popovića, Zvonimira Mihanovića, Petra Parca Dalmate, te naposlijetku aktualnog izlagača gospodina Duška Šibla koji je rado ustupio 32 svoje umjetnine za hvalevrijednu humanitarnu namjenu.

O suradnji s umjetnikom govorila je u ime udruge Liga protiv raka Zadar Mirka Batur istaknuvši kako je za ovu prigodu umjetnik ustupio radove u akrilu i ulju te crteže po cijenama pristupačnijim od galerijskih.

Gradonačelnik grada Zadra gospodin Branko Dukić, koji je i predsjednik Lige protiv raka Zadar, govorio je o značaju ovakvih humanitanih izložbi ističući kako će Grad Zadar i nadalje pomagati i doprinositi humanitarnim aktivnostima s ciljem opremanja onkonloškog odjela OB Zadar. Po otvorenju izložbe gradonačelnik je umjetnku Dušku Šiblu uručio poklon-suvenir repliku Svetog Donata, a prigodnim buketom zahvalio je organizatoricama izložbe, ravnateljici Renati Peroš i Mirki Batur te mladoj plesačici Maji Petani.

Uzvanicima i organizatorima se uz riječi zahvale obratio i umjetnik Duško Šibl ne krijući zadovoljstvo organizacijom izložbe svojih djela ističući oduševljenje ljepotama Zadra. U popratnom programu, plesnom izvedbom u otvorenje izložbe uvela je učenica Škole suvremenog plesa u Zadru, a u glazbenom dijelu nastupio je David Ricov i klapa Donat.

Izložba ostaje otvorena do 30. rujna 2017., a djela se mogu razgledati i kupiti od ponedjeljka do petka od 9 do 20 sati te subotom i nedjeljom od 9 do 13 sati.

 

Više fotografija u ALBUMU


Datum početka: 05.09.2017.
Završava: 30.09.2017.
Broj učitavanja stranice: 3740