IZLOŽBA „KAMEN PO KAMEN“ U KNEŽEVOJ PALAČI

 

Svečanim programom u Kneževoj palači otvorena je izložba „Kamen po kamen“ u organizaciji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, a u sklopu Županijske smotre Art- dizajn 2018.

Brojnim uzvanicima obratili su se ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Marjana Bakmaz, profesorica Strukovne škole Vice Vlatković Luca Jović i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić.

Ravnateljica Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Marjana Bakmaz zaželjela je srdačnu dobrodošlicu i zahvalila se svima koji su sudjelovali u ostvarenju ove izložbe.

Tema ovogodišnje 16. smotre Art-dizajn 2018. je „Suhozid“. Za ljude našeg podneblja kamen je bio i krov, zid i pod, život i smrt, znak i znamen. Zato nije ni čudo da je kamen bio, i još uvijek je, trajna inspiracija pjesnika, književnika, slikara i kipara koji će u njemu još dugo otkrivati vječne, neistražene zagonetke.

Kamen je inspirirao i učenike koji su osmislili vrijedne, zanimljive i kreativne radove.

U sklopu programa održane su modne revije na temu „Glas veza“ koje su izradile učenice četvrtog razreda smjer Dizajner odjeće pod mentorskom palicom Marijane Vukić- Perović te „Zagrebački zdenci i fontane“ s kojom je škola sudjelovala na Državnom natjecanju „Dani odjeće, obuće i kožne galanterije“ u Zagrebu.

Dodijeljene su zahvalnice učenicima i njihovim mentorima na sudjelovanju i obogaćivanju ovogodišnje smotre Art- dizajn 2018. Dobitnici su Gimnazija Vladimir Nazor, Medicinska škola Ante Kuzmanić, Strukovna škola Vice Vlatković, Gimnazija Jurja Barakovića, Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn i osnovna škola Petar Preradović. 

Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije Ivan Šimunić, a može se razgledati u edukativnoj dvorani Kneževe palače do 2. svibnja.   

 

 


Datum početka: 18.04.2018.
Završava: 02.05.2018.
Broj učitavanja stranice: 372