IZLOŽBA POVIJESNIH KOSTIMA NIT I PREDSTAVLJANJE DIZAJNERSKOG STUDIJA NMZ-a USUSRET IZLOŽBI DONACIJA TAPISERIJA UMJETNIKA TOMLJANOVIĆ

U Noći muzeja, 26. siječnja 2018. godine u odjelu Muzeja grada Zadra predstavljen je Dizajnerski studio Narodnog muzeja Zadar ususret izložbom tapiserija umjetnika Tomljanović te izložba povijesnih kostima NIT.

U prizemnom prostoru odjela Muzej grada Zadra postavljena je izložba povijesnih kostima koja je dio „Baštinskog izložbenog projekta“  što ga Marija Šarić Ban ostvaruje već četiri godine u suradnji s Narodnim muzejom Zadar, a koji je rezultirao otvaranjem Dizajnerskog studija u muzeju. Izložba je zamišljena kao svojevrsni začetak fundusa, te je nasumično sastavljena od raznih kazališnih kostima iz različitih predstava (Dom Bernarde Albe, Stoše od Foše, Tereza, Glembajevi, Secesije, Pepeljuga, Planine)  te skica, fotografija i lutaka, odjevnih dodataka i rekvizita izdvojeno iz dosad realizirane četiri izložbe na temu „Baština–likovna i scenska umjetnost.“. U sklopu izložbe prikazan je razvoj cijelog projekta i suradnja s drugim institucijama – Kazalištem lutaka Zadar, Državnim arhivom Zadar, Hrvatskim narodnim kazalištem te je predstavljen Dizajnerski studio Narodnog muzeja Zadar ususret izložbi Donacija tapiserija umjetnika Tomljanović. 

 

Naziv izložbe: IZLOŽBA POVIJESNIH KOSTIMA NIT i PREDSTAVLJANJE DIZAJNERSKOG STUDIJA NARODNOG MUZEJA ZADAR USUSRET IZLOŽBI DONACIJA TAPISERIJA UMJETNIKA TOMLJANOVIĆ

Vrijeme trajanja: 26. 01. –  20. 02. 2018.

Mjesto održavanja: Odjel Muzej grada Zadra, prizemlje

Autor(i) stručne koncepcije: Marija Šarić Ban

Autor(i) likovnog postava: Marija Šarić Ban

Opseg: 43 izloška

Vrsta: tematska, edukativna

Tema: U prizemnom prostoru odjela Muzej grada Zadra postavljena je izložba povijesnih kostima koja je dio „Baštinskog izložbenog projekta“  što ga Marija Šarić Ban ostvaruje već četiri godine u suradnji sa Narodnim muzejom Zadar, a koji je rezultirao otvaranjem Dizajnerskog studija u muzeju. Izložba je zamišljena kao svojevrsni začetak fundusa, te je nasumično sastavljena od raznih kazališnih kostima iz različitih predstava (Dom Bernarde Albe, Stoše od Foše, Tereza, Glembajevi, Secesije, Pepeljuga, Planine)  te skica, fotografija i lutaka, odjevnih dodataka i rekvizita izdvojeno iz do sad realizirane četiri izložbe na temu „Baština–likovna i scenska umjetnost.“. U sklopu izložbe prikazan je razvoj cijelog projekta i suradnja sa drugim institucijama – Kazalištem lutaka Zadar, Državnim arhivom Zadar, Hrvatskim narodnim kazalištem te je predstavljen Dizajnerski studio Narodnog muzeja Zadar u susret izložbi Donacija tapiserija umjetnika Tomljanović.

Organizatori: Marija Šarić Ban i Narodni muzej Zadar    

 


Datum početka: 26.01.2018.
Završava: 20.02.2018.
Broj učitavanja stranice: 500