IZLOŽBA „PROJEKT ZADAR BAŠTINI“

U četvrtak, 9. studenog u Kneževoj palači otvorena je  izložba povodom početne konferencije pod nazivom "Off conference Projekta Zadar baštini – početak“.  Izložbu su pripremili kustosica Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar Nevena Štokić i Mladen Masar iz Gradske knjižnice.

Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić koji je kazao kako je riječ o projektima obnove i uređenja dva iznimna zadarska kulturna dobra Providurove palače i Bedema zadarskih pobuna.

Gradonačelnik se  zahvalio partnerima na projektu Narodnom muzeju Zadar, Turističkoj zajednici Zadra, Razvojnoj agenciji Zadarske županije i Sveučilištu u Zadru.

Projekt je u fazi dovršetka izrade projektne dokumentacije, a do kraja godine bit će završene sve aktivnosti vezane uz prilagodbu projekata i utvrđivanje troškovnika te raspisivanje natječaja za izvođače radova koji kreću u prvoj polovici iduće godine.

Svrha programa konferencije je informiranje javnosti o svim aspektima provedbe projekta na način koji će omogućiti svima da bolje shvate i dožive ova dva ključna projekta kulturne baštine za Grad Zadar, njihov povijesni značaj, sadašnjost, te prezentaciju i promišljanje buduće funkcije ovih prostora.

 

Nakon izložbe u Koncertnoj dvorani uslijedio je nastup jazz sastava CHUI koji njeguju pomalo drugačiji pristup jazzu spajajući klupsku glazbu s jazzom, elektronikom i rock ‘n’ rollom.  


Datum početka: 10.11.2017.
Završava: 16.11.2017.
Broj učitavanja stranice: 485