IZLOŽBA PROJEKTA „BURA" ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

 

Naziv izložbe: IZLOŽBA PROJEKTA „BURA"

Mjesto održavanja: Gradska loža, Zadar

Vrijeme održavanja: od 30. ožujka do 5. travnja 2017.

Opseg: oko 60 eksponata 

Autori i oblikovanje postava izložbe: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar

Tema: Učenici i nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna građanima grada Zadra i Zadarske županije i ovog proljeća poklanjaju vizualni i stvaralački doživljaj, ovaj put u obliku izložbe „Bura", koja se u prostoru Gradske lože može pogledati od 30. 3. - 5. 4. 2017., a koja će biti popraćena kreativnim umjetničkim radionicama na temu lanterni.
Projektu „Bura" kao inspiracija poslužila je priča o Buri ispričana u romanu Planine Petra Zoranića, a koja je potakla učenike na likovni izazov: trebali su osmisliti likovni izgled glavnih likova priče, na prvom mjestu Bure. Te je likove potom trebalo aplicirati na razne materijale i predmete, a kao posebno slastan likovni zadatak i vrhunac projekta jest slikovnica koja je nastala na temu priče.

Pored izložbe „Bura", učenici i nastavnici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna pripremili su i kreativne umjetničke radionice koje se održavaju od 30. ožujka do 4. travnja, s početkom u 11 sati. Učenici će pod mentorstvom svojih profesora izrađivati unikatna rasvjetna tijela koja će u punom sjaju predstaviti u srijedu, 5. travnja 2017. s početkom u 12 sati.

Organizator: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar

 

Najava izložbe

Kreativne radionice uz izložbu

 


Datum početka: 30.03.2017.
Završava: 05.04.2017.
Broj učitavanja stranice: 1926