IZLOŽBA „THE SELF-TITLED EXHIBITION“ DUJE KODŽOMANA U GRADSKOJ LOŽI

 

„The self-titled Exhibition“ naziv je izložbe koja je svečano otvorena u srijedu, 21. ožujka 2018. godine u Gradskoj loži, Zadar. Riječ je o izložbi modnog dizajna autora Duje Kodžomana na kojoj su predstavljeni radovi i projekti tijekom diplomskog studija na Tekstilno - tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.  

Autor, koji je ujedno i kustos ove izložbe, kazao je kako je ova izložba nastavak ciklusa predstavljanja radova u okviru tri semestralna zadatka: 1. Oversized – pitanje odjevne veličine, 2. Hortifashion – inspiracija hortikulturom  u modnom dizajnu, 3. Diplomski rad (tema po izboru) – Uloga stereotipa i pitanje psihičkih poremećaja u oblikovanju unisex kolekcije modne odjeće.    

Ističe kako je kompleksnost projekata sadržana  u konceptualnom i istraživačkom pristupu dizajnerskim rješenjima, dok je na izložbi prikazan opipljivi, svima vidljiv dio projekta utjelovljen u formi visećih odjevnih predmeta.

Raspon odjevnih predmeta koji su izloženi i predstavljeni u okviru izložbe „The Self-Titled Exhibition pruža širok uvid u estetska, funkcionalna i konceptualna tumačenja odjevnog znaka, potičući nas pri tom na razmišljanje o eksperimentalnosti suvremene mode, kao i akceleraciji modnog sustava te pitanjima inovativnosti i virtualiteta robe koju koristimo.

Duje Kodžoman magistrirao je modni dizajn 2016. godine, nakon čega je upisao doktorski studij iz područja modnog dizajna na Sveučilištu u Ljubljani. Izlagao je na četiri samostalne i osamnaest skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu u renomiranim galerijskim prostorima. 2015. godine njegovi radovi su objavljeni u talijanskom izdanju magazina Vogue, a iste godine dizajnirao je uniforme za zaposlenike svih rezidencija Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Dobitnik je Posebnog Rektorovog priznanja za međunarodni uspjeh i autor kostimografije ceremonije otvaranja Europskih sveučilišnih igara Zagreb - Rijeka 2016.

Izložba se može razgledati do 8. travnja 2018. godine.   

 


Datum početka: 21.03.2018.
Završava: 08.04.2018.
Broj učitavanja stranice: 344