IZLOŽBA U MUZEJU GRADA ZADRA

Svečano otvorenje izložbe Završnih - maturalnih radova učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u organizaciji Narodnog muzeja Zadar u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru održano je u četvrtak, 19. listopada u Galerijskom prostoru Narodnog muzeja Zadra- odjel Muzej grada Zadra.

Ovom edukacijskom izložbom Narodni muzej Zadar, u suradnji sa samostalnom umjetnicom Marijom Šarić Ban, proširuje dosadašnju suradnju sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna želeći potaknuti razvoj i rad budućih mladih umjetnika predstavljanjem njihovog djela, nastalog u procesu edukacije u školi s ciljem daljnje zajedničke suradnje na radionicama i u izložbenim projektima Narodnog muzeja Zadar.

Izložba predstavlja Završne-maturalne radove nastale u umjetničkim odjelima: Slikarski dizajner, aranžersko-scenografski dizajner, fotografski dizajner, grafički dizajner, dizajner odjeće, dizajner tekstila. Ovom izložbom se nastavlja razvoj formiranja Dizajnerskog studija otvorenog za projekte edukacije bazirane na građi muzeja, osmišljene kao nadogradnja muzejske djelatnosti i muzejskih fundusa čija građa je inspiracija za stvaranje novog.

 

Ravnateljica Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renata Peroš pozdravila je sve prisutne i otvorila izložbu koju možete pogledati do 10. studenog. 


Datum početka: 19.10.2017.
Završava: 10.11.2017.
Broj učitavanja stranice: 70