MELITINIH 15 MINUTA SLAVE

Još jedna večer programa 15 Minutes of Fame je iza nas. Mlada umjetnica iz Zagreba Melita Kovačević predstavila je svojih 16 šarenih, veselih, zanimljivih radova u atriju Kneževe palače.

Sklonost likovnom izričaju očitovao se kod Melite već u vrlo ranoj dobi. Kao dvogodišnjakinja prvi put je krenula u sportsko-likovnu radionicu primjerenu djeci jasličke dobi. Kasnije je i u vrtićkoj dobi nastavila pohađati likovne radionice.

Ozbiljniji i uglavnom kontinuiran rad na likovnom polju započinje u dobi od pet godina u Galerija Vivoda kod mlade, perspektivne i uspješne likovne umjetnice i pedagoginje Andreje Vivoda. Otada pa sve do danas Andreja i Melita su nerazdvojne i prolaze zajedno kroz mnoge faze Melitina razvoja u likovnosti.

Sudjelovala je na nekoliko međunarodnih likovnih natječaja za djecu i mlade u zadnjih nekoliko godina, a na nekima je osvojila nagrade. To su bili natječaji popraćeni i skupnim izložbama radova nagrađenih sudionika, npr. u Celju (Slovenija), u sklopu međunarodnog lutkarskog festivala PIF u Zagrebu, u Iserlohnu (Njemačka), u Iloku.

Svoje slikarsko i umjetničko iskustvo Melita je prikazala na prvoj samostalnoj izložbi, i to upravo u Zadru, gradu koji joj je, kako ističe,  osobito prirastao srcu.

 


Datum početka: 23.08.2018.
Završava: 27.08.2018.
Broj učitavanja stranice: 179