OTVORENA IZLOŽBA IZBOR IZ ZBIRKI GALERIJE UMJETNINA

U utorak, 25. 7. 2017. otvorena je izložba Izbor iz fundusa Galerije umjetnina . Ovom izložbom nakon jedanaest godina ponovno je građanstvu dostupan bogati fundus u Medulićevoj ulici br.2 (Providurova palača). 
U 6 izložbenih dvorana postavljen je izbor od 210 djela koji po prvi puta uključuje i fotografiju. Edukativno i problemski postavljeni radovi kronoški obuhvaćaju period od 19. st do suvremenosti. Tako je počevši od suvremenosti ka prošlosti izdvojeno 10 tematskih cjelina: Postmoderni obrat, Hiperrealizam, Lirska apstrakcija, informel, materično slikarstvo, Biafranstvo sedamdesetih, Geometrija u svakodnevici, Zadarski fotografi iz fundusa Galerije umjetnina, Slikarstvo strukturiranog krajolika, Intimizam i poetski realizam,Uljepšani građanski svijet 19. stoljeća te Zadarske slikarice na prijelomu stoljeća. 
Posebna zanimljivost je posljednja dvorana u kojoj je dijelom predočen salon 19. st. što smatramo vrijednim za Zadar, jer je građanski svijet potonuo u bombardiranjima 2. sv. rata.

Stručna koncepcija i izbor djela Ljubica Srhoj Čerina, Nevena Štokić (fotografija),
Suradnici Koraljka Alavanja, Vinko Srhoj
Likovni postav Ljubica Srhoj Čerina, Nevena Štokić, Koraljka Alavanja
Grafičko oblikovanje postava Ljubica Marčetić Marinović
Tehnička realizacija Ivo Mrkić, Milan Marinković, Mirna Matas, Ante Orlović

Radno vrijeme Galerije: od ponedjeljka do petka od 9 do 14 sati, ponedjeljkom i četvrtkom od 9 do 14 te od 18 do 21 sati.


Datum početka: 26.07.2017.
Završava: 30.11.2017.
Broj učitavanja stranice: 4844