OTVORENA IZLOŽBA „MAGIČNA MOČVARA“ U MUZEJU GRADA ZADRA

U ponedjeljak , 21. svibnja 2018. godine u Muzeju grada Zadra svečano je otvorena izložba radova učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar, nastalih u suradnji s Javnom ustanovom Park prirode Vransko jezero, povodom obilježavanja Dana Natura 2000 ( 21. svibnja), Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode Republike Hrvatske ( 22. svibnja) te Europskog dana parkova ( 24. svibnja).

Prisutnima obratili su se u ime ravnateljice Narodnog muzeja Zadar mr.sc. Renate Peroš voditeljica Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja viša kustosica  dr. sc. Snježana Vujčić Karlo, ravnateljica Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Zadar Marijana Bakmaz i ravnatelj Javne ustanove Park prirode Vransko jezero Danijel Katičin.

Ova izložba je susret prirode, umjetnosti i mladosti. Nešto što smo skloni razdvajati, stavljati u domene nespojivog, ali to nešto što se kroz ovu izložbu, ali i sve aktivnosti koje su joj prethodile, pokazalo onim što i je – jednom i jedinstvenom životnom cjelinom sastavljenom od različitih dijelova, istaknula je voditeljica Prirodoslovnog odjela Narodnog muzeja Zadar viša kustosica dr. sc. Snježana Vujčić Karlo.

Izloženi radovi nastali su u suradnji s Javnom ustanovom Parka prirode Vransko jezero kao težnja da se prirodno bogatstvo Parka pretoči u inspirativna djela. Učenici su kroz promatranja i analiziranje došli do originalnih likovnih rješenja ali i prepoznali svoj zavičaj kao prirodnu vrijednost koju je potrebno očuvati za sljedeće naraštaje.

Izložba ostaje otvorena do 27. svibnja 2018. godine.

 

 


Datum početka: 21.05.2018.
Završava: 27.05.2018.
Broj učitavanja stranice: 15308