OTVORENA IZLOŽBA "MOČVARNA RAZGLEDNICA" U MUZEJU GRADA ZADRA

U četvrtak, 02. veljače 2017. godine u odjelu Muzeja grada Zadra održano je otvorenje izložbe "Močvarna razglednica" u organizaciji ustanove Natura Jadera, javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije. Ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš pozdravila je župana Zadarske županije gospodina Stipu Zrilića i ravnatelja Natura Jadere gospodina Damira Perića.

Svečano otvorenje izložbe je s namjerom pripremljeno na datum 02. veljače, kada se obilježava Svjetski dan močvarnih staništa. Ovom izložbom se ukazuje na ljepote močvarnih staništa i na raznolikost biljnog i životinjskog svijeta koji postoji u močvarama. U Hrvatskoj su jedna od poznatijih močvarnih staniša Crna Mlaka, Lonjsko polje, Neretva, Kopački rit, Vranko jezero, a nalaze se na listi zaštićenih mjesta i od velike su važnosti za okoliš. Ravnateljica Peroš naglasila je kako je važnost močvarnih staništa prepoznata u svijetu i kod nas, a ta se važnost očituje ne samo kod biljaka i životinja već i kod ljudi, te pozvala sve prisutne da uživaju u predivnim prizorima prirode i ne zaborave na očuvanje ne samo močvarnih već i drugih prirodnih staništa.

 

Ravnatelj Natura Jadere Damir Perić zahvalio se ravnateljici Renati Peroš i županu Stipi Zriliću na pruženoj podršci u organiziranju ove izložbe. Posjetiteljima se obratio i predsjednik Upravnog vijeća Natura Jadera Zoran Šikić. Župan Stipe Zrilić je pohvalio rad ustanove Natura Jadera i proglasio izložbu otvorenom.


Datum početka: 02.02.2017.
Završava: 14.02.2017.
Broj učitavanja stranice: 13850