OTVORENA IZLOŽBA „MOMENTUM“ U KNEŽEVOJ PALAČI

U srijedu, 27. lipnja 2018. u atriju Kneževe palače svečano je otvorena izložba modernih zidnih skulptura pod nazivom „Momentum“ autora Arnelija Mrkića. Izložbu je postavila kustosica Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar Koraljka Alavanja.

Na izložbi je prikazano 18 zidnih skulptura koje su izvedene kombiniranim materijalima i tehnikama. Riječ je o prodajnoj izložbi, a dio sredstava autor će donirati u humanitarne svrhe Ligi protiv raka Zadar.

Prisutnima su se obratili diplomirana povjesničarka umjetnosti Marijana Ramov i sam autor Arnelio Mrkić.

Poznavajući dizajnerski rad Arnelija Mrkića, bilo je pitanje trenutka kada će čitav niz ideja, kreacija, znanja i vještina iz interijera pretočiti u likovni jezik. Dizajn je njegova opsesija, ali i više od opsesije. To je zajedništvo. Zidne skulpture, kako ih autor naziva, stilizirane su forme u kojima je doista samo jedan akcent unutar kompozicije uhvaćen u trenutku njegova poniranja u zemlju, zaranjanja u more, jurcanja u atmosferi, kazala je diplomirana povjesničarka umjetnosti Marijana Ramov.

Arnelio Mrkić rođen je u Zadru. Od mladih dana njegov život je protkan dizajnom, dekorom i artom koji će i u najkasnijem radu predstavljati tri izvora njegova stvaralaštva. Misao vodilja oduvijek mu je bila pronalazak načina primjene kreativnosti u svakodnevnom životu. Njegov životni moto glasi: „Živjeti svijet promjena, slagati ga oblicima, proporcijama, teksturama i bojama.“

Autor se zahvalio svima koji su mu pomogli u ostvarenju ove izložbe. Slijedimo li, a najčešće moramo, ovaj urbani ritam, jako je teško slijediti i ono što volimo, što nas ispunjava, što nam rađa one leptiriće jer imamo obveze i događaju se promjene stalno.

Moj cilj, stvarajući ovu kolekciju, bio je prepoznati, izvući i pohraniti na ovaj način po samo jedan dragi trenutak tih promjena, istaknuo je autor.

Izložba ostaje otvorena u Edukativnoj dvorani do 27. srpnja 2018.   

 


Datum početka: 27.06.2018.
Završava: 27.07.2018.
Broj učitavanja stranice: 14624