OTVORENA IZLOŽBA „PLANIKA – ZABORAVLJENA KRALJICA MEDITERANA“ U KNEŽEVOJ PALAČI

 

„Planika – zaboravljena kraljica Mediterana“ naziv je izložbe koja je svečano otvorena u edukativnoj dvorani Kneževe palače u utorak, 8. svibnja 2018. godine. Izložba je u organizaciji Učeničke zadruge Maraška Osnovne škole Bartula Kašića i voditeljice projekta profesorice Dušanka Dujić, Elze Nadarević – Baričić i Emine Mijatović, a sve u sklopu Etno dana Zadarske županije.

Program otvorenja započeo je glazbenim nastupom učenice 6. razreda Anđele Nekić koja je izvela na gitari skladbu „Allegretto“.

Prisutnima su se obratile voditeljica Učeničke zadruge Maraška profesorica Dušanka Dujić i ravnateljica Osnovne škole Bartul Kašić Katica Skukan.

U ovom modernom vremenu prepunom briga, obveza i stresova školarci i zadrugari učeničke zadruge „Maraška“   vode vas u nježni mirisni svijet biljke planike (magunje) – zaboravljene hraniteljice Mediterana. Čovjeku, posebno današnjem, neophodan je povratak prirodi i zelenilu. Promatranjem kako se biljka  razvija, cvjeta i plodonosi, doživljava se veliko zadovoljstvo, radost i sreća, što sve skupa utječe  na duhovno i tjelesno zdravlje te na naš radni elan.

Želja autora projekta je da svi prepoznaju da priroda nudi i razne načine liječenja, a mi se samo trebamo osvrnuti oko sebe i uvidjeti njezinu vrijednost i kvalitetu.

Najveća zasluga u ovom cijelom projektu ide učenicima koji su za kraj svečanog programa izveli igrokaz „Reumatični kišobran“.

Izložba ostaje otvorena do 18. svibnja 2018. godine.

 

 


Datum početka: 08.05.2018.
Završava: 18.05.2018.
Broj učitavanja stranice: 14625