OTVORENA IZLOŽBA STIPE NOBILA U GRADSKOJ LOŽI

U četvrtak, 10. svibnja u Gradskoj loži svečano je otvorena humanitarna izložba autora Stipe Nobila u organizaciji Lige protiv raka Zadar u suradnji s Narodnim muzejom Zadar.  

Narodni muzej Zadar i Liga protiv raka već dugo godina surađuju i ostvaruju značajne humanitarne izložbe na način da Narodni muzej Zadar pruža svoje reprezentativne prostore brojnim eminentnim slikarima poput Dimitrija Popovića, Zvonimira Mihanovića, Duška Šibla i Stipe Nobila.

Ova izložba je samo nastavak plodne suradnje na dobrobit onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Na izložbi slika autora Stipe Nobila ponuđeno je 25 djela. Sve slike su u tehnici ulja na platnu. Riječ je o još jednoj humanitarnoj izložbi koja za cilj ima prikupiti sredstva za kupnju aparata za zračenje onkoloških bolesnika za zadarsku bolnicu.

Prisutnima su se obratili članica predsjedništva Lige protiv raka Zadar i organizatorica izložbe Mirka Batur, autor izložbe slikar Stipe Nobilo, akademski slikar Antun Boris Švaljek i gradonačelnik Grada Zadra i predsjednik Lige protiv raka Zadar doktor Branko Dukić.

O suradnji s umjetnikom govorila je članica predsjedništva Lige protiv raka Zadar i organizatorica izložbe Mirka Batur.

Gradonačelnik Grada Zadra doktor Branko Dukić istaknuo je značaj ovakvih humanitarnih izložbi.

Bračnom paru Nobilo uručeni su prigodni pokloni suvenir- replika Svetog Donata i buket cvijeća koji su im uručili članica predsjedništva Lige protiv raka Zadar i organizatorica izložbe Mirka Batur i  gradonačelnik Grada Zadra i predsjednik Lige protiv raka Zadar doktor Branko Dukić.

Izložba ostaje otvorena do 15. lipnja 2018. godine.  

 

 


Datum početka: 10.05.2018.
Završava: 15.06.2018.
Broj učitavanja stranice: 14626