OTVORENA IZLOŽBA "U RITMU SRCA" MARIJE VIŠIĆ GUINE

U petak, 07. travnja 2017. godine u Gradskoj loži otvorena je izložba autorice Marije Višić Guine pod nazivom "U ritmu srca". Izložba se sastoji od originalnih i unikatnih slika na svili i keramike koja se otvara u sklopu ŽUPANIJSKIH DANA 2017. godine.

Na otvorenju izložbe nazočne uzvanike je u ime ravnateljice Narodnog muzeja Zadar Renate Peroš pozdravila kustosica Ivana Dražić, predstavivši dugogodišnji likovni rad autorice, te istaknuvši njene humanitarne i donatorske aktivnosti, kao i dvije međunarodne akademske titule.

U ime Zadarske županija uzvanicima se obratila gospođa Anita Mijić, pomoćnica pročelnika u Odjelu za društvene djelatnosti Zadarske županije, rekavši kako nije slučajno da Županijski dani već u svom prvom danu imaju izložbu dobitnice županijske nagrade za životno djelo 2004. godine. Također, ova izložba se otvorila na Svjetski dan zdravlja jer umjetnica Višić Guina zahvaljujući svom dobro zdravlju već desetljećima stvara svoja izuzetna djela. Mijić je istaknula kako vezu između zdravlja i ove izložbe možemo pronaći i u njezinom iznimno poetičnom nazivu "U ritmu srca". Izrazila je zahvalnost Narodnom muzeju Zadar što je odabirom ove izložbe obogatio program Županijskih dana, te čestitala gospođi Višić Guini na velikoj okrugloj brojci samostalnih izložbi i proglasila izložbu otvorenom.

 

Uzvanicima se obratila i sama autorica, zahvalivši na lijepom predstavljanju njenih radova i djela, te pozvala uzvanike da uživaju u izložbi i zahvalila se svima što su svojim dolaskom upriličili otvorenje njene šezdesete izložbe.

 

Najava izložbe


Datum početka: 07.04.2017.
Završava: 20.04.2017.
Broj učitavanja stranice: 14029