OTVORENA IZLOŽBA ZADARSKE FESTIVALSKE KUĆICE U KNEŽEVOJ PALAČI

U ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine u maloj izložbenoj dvorani Kneževe palače svečano je otvorena izložba radova s temom oblikovanja zadarske festivalske kućice u organizaciji Društva arhitekata Zadar u suradnji s Gradom Zadrom.

Oblikovanje festivalske kućice, koja će Gradu Zadru služiti za razne sajmove, festivale ili izložbe u svim godišnjim dobima, te koja treba biti višenamjenska, prenosiva i originalna, bila je tema interne radionice Društva arhitekata Zadra, na kojoj je pobijedio tim mladih zadarskih arhitekata Matija Huzjak, Kristina Kedžo, Emil Gulan i Tomo Šarić s njihovom „Zadarskom kockicom“.

Prisutnima su se obratili predsjednica Društva arhitekata Zadra Nives Kozulić, gradonačelnik Grada Zadra dr. Branko Dukić, zamjenik predsjednice ZDA Petar Kozina i nagrađeni arhitekt Matija Huzjak.

Izložba će biti otvorena do 28. svibnja 2018. godine.

 

Naziv izložbe: Zadarske festivalske kućice

Vrijeme trajanja: 21. – 28. svibnja 2018.

Mjesto održavanja: Kneževa palača – mala izložbena dvorana

Autor stručne koncepcije: Društvo arhitekata Zadar

Autori likovnog postava: Društvo arhitekata Zadar

Opseg: 9 postera

Vrsta: tematska, informativna, arhitektonska

Tema: Izložbom su predstavljeni radovi arhitekata pristigli kao idejna rješenja za zadarsku festivalsku kućicu. Izloženo je pet najboljih radova, među kojima je i najbolje idejno rješenje, ono zadarskog arhitekta Matije Huzjaka u čijem timu je Kristina Kedžo, Emil Gulan i Tome Šarić.

Organizatori: Društvo arhitekata Zadar, Grad Zadar.

 


Datum početka: 21.05.2018.
Završava: 28.05.2018.
Broj učitavanja stranice: 15306