OTVORENA IZLOŽBA “ZADARSKI GLAZBENI DRAGULJ“ U GRADSKOJ LOŽI

U srijedu, 19. rujna 2018. godine u Gradskoj loži svečano je otvorena izložba Zadarski glazbeni dragulj povodom obilježavanja 110 godina HPGD-a Zoranić u organizaciji Narodnog muzeja Zadar i HPGD Petar Zoranić.

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić već 110 godina njeguje posvećenost amaterizmu i ljubavi njegovih članova prema umjetnosti, glazbi i naročito pjevanju.

Amaterskim radom članovi Zoranića njeguju glazbenu i kulturnu baštinu, kako Zadra tako i Hrvatske i zajedno sa svojim dirigentima kroz desetljeća učinili su Društvo zadarskim glazbenim draguljem i poticajem brojnih drugih glazbenih, ali i ostalih kulturnih događanja.

Izložba donosi presjek djelovanja Društva od izdvajanja iz Društva Sokol pa sve do današnjih dana kada pjesmom predstavljaju naš grad i daleko izvan granica domovine. 

Predsjednica Društva Silvija Romić istaknula je kako svi oni, njih stotine i stotine, mjesecima i godinama marljivo vježbaju kako bi izašli na scenu i svoju ljubav za umjetnost i glazbu podijelili s gledateljima te dobili njihovo odobravanje i pljesak.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać koja je kazala kako sam naziv izložbe najbolje opisuje HPGD Zoranić i zaželila im još puno uspjeha u daljnjem radu.

Izložba ostaje otvorena do 1. listopada 2018.

 


Datum početka: 19.09.2018.
Završava: 01.10.2018.
Broj učitavanja stranice: 15303