PREDSTAVLJENA SLIKOVNICA „ŽIVJETI DOBROTU“ U KNEŽEVOJ PALAČI

 

U petak, 4. svibnja u Kneževoj palači održano je predstavljanje slikovnice učeničkih radova na temu filantropije pod nazivom  „Živjeti dobrotu“.

Ideja o nastanku slikovnice rodila se nakon što je pet škola s područja Zadarske županije O.Š. Sv. Filipa i Jakova, OŠ Stanovi, OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića i Klasična gimnazija Ivana Pavla II. Zadar sudjelovalo u obilježavanju Tjedna filantropije u Zadru 2017. izrađujući lanac dobrote pod sloganom „Dobrota nas veže i spaja! Sami možemo učiniti malo, zajedno možemo učiniti puno.“

Djeca su porukama odgovarala na pitanje što je za njih dobrota, a kada su se sve te poruke našle na jednom mjestu, Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj, zajedno s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva odlučila je predložiti školama uključivanje u zajednički angažman razvoja filantropije. 

Slikovnicu su napisali i ilustrirali učenici. Intencija je mentorica okupljenih oko ovoga malog zbornika proširiti inicijativu i potaknuti učenike i njihove učitelje i u ostalim školama Zadarske županije i šire na iste ili slične aktivnosti kako bi aktualizirali temu filantropije i potrebu za širenjem i življenjem dobrote u svakodnevnim aktivnostima u školi i izvan nje.

Slikovnica je tiskana sredstvima Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj, kroz suradnju s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva.

 

 


Datum početka: 04.05.2018.
Završava: 07.05.2018.
Broj učitavanja stranice: 272