BLAGOSLOV OBNOVLJENE KNEŽEVE PALAČE

U ponedjeljak 20. veljače 2017. godine u 18:30 sati zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić blagoslovio je novoobnovljene prostore Kneževe palače. Blagoslovu su prisustvovali gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš, ravnateljica Koncertnog ureda Dina Bušić i djelatnici, djelatnici Narodnog muzeja Zadar, rektorica Sveučilišta Dijana Vican, te predstavnici brojnih gradskih ustanova i partneri na projektu "Obnova i turistička valorizacija kulturno – turističkog kompleksa Kneževe palače".

Gradonačelnik Kalmeta obratio se prisutnima izrazivši zadovoljstvo što danas svi Zadrani mogu doći uživati u domu kulture, pohvalivši i čestitavši ravnateljicama Peroš i Bušić koje su zaslužne za održavanje bogatih kulturnih programa. Istaknuo je da je u deset dana od otvorenja Kneževu palaču posjetilo oko 10 000 ljudi, a sva događanja su bila izrazito posjećena i tražilo se mjesto više.

 

Nadbiskup Puljić pozdravio je prisutne i zazvao Božji blagoslov na djelo ljudskih ruku zbog kojeg se raduju svi stanovnici grada i županije. Istaknuo je dolazak premijera Plenkovića na otvorenje Kneževe palače, kao i suradnju Crkve s umjetnicima i njihov poticaj za stvaranje i uljepšavanje Božje prirode. "Obred blagoslova obnovljenih prostora koji su u Domovinskom ratu stradala, kao i umjetnička djela koja smo naslijedili, izraz je naše zahvalnosti prema svima koji su ta djela stvorili i nama darovali, te onima kojima je povjerena dužnost čuvati našu kulturnu baštinu koja je bogata i raznolika te ju približiti suvremenom čovjeku na razumljiv i moderan način", rekao je nadbiskup Puljić. Ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš pozdravila je i još jednom se zahvalila svim prisutnima na dolasku na blagoslov Kneževe palače.


Datum početka: 21.02.2017.
Završava: 28.02.2017.
Broj učitavanja stranice: 997363