BRKA MI MOGA - POSJETITELJI BIRAJU

BRKA MI MOGA - POSJETITELJI BIRAJU je natjecanje i izložba fotografija prema ideji Jasenke Lulić-Štorić, više kustosice Etnološkog odjela NMZ koja se održava drugu godinu za redom.

Fotografije brkova poslane pod šifrom do četvrtka 30. 1. 2014. do 12 sati, u Noći muzeja 2014. bile su izložene u prizemlju Etnološkog odjela, a posjetitelji su tajnim glasovanjem do 23 sata mogli birati najbolji brk. U ponoć su objavljeni pobjednici kojima su dodijeljene slijedeće nagrade:

1. nagrada je ručak za dvije osobe u konobi „Skoblar"
2. nagrada je unikatni stalak za bocu - daruje darovni ducan „U Varoši"
3. nagrada je usluga šišanja u Brijačko - češljarskoj zadruzi u Ulici Elizabete Kotromanić 2 i Špire Brusine 4

Na ovogodišnje natjecanje prijavila su se samo dvojica natjecatelja. Glasovalo je ukupno 217 posjetitelja. 110 glasova je dobio naš sugrađanin Mario Padelin (1 nagrada), a drugu nagradu osvojio je hrvatski glumac Robert Ugrina - 107 glasova. 

Zanimljivost natjecanja je ta što je kandidat Mario Padelin u prijavi poslao i tekst kojeg je želio da izložimo uz njegovu fotografiju, a u skladu je s humornim tonom kakvo ovom natjecanju i pristaje:

"POSJETITELJI MUZEJA, GRAĐANI GRADA ZADRA!!!

Prošla su ona vremena kada je brk bio simbol nekog kršnog krajišnika, ili pak odmetnutog hajduka, a išle su u paketu s pripojasanim kuburama i tokama na junačkim, runjavim prsima. Takav brk spada na narodna sijela, posijela i vašare i sajmove.
Glasajte zato za mene, glasajte za "URBANI BRK", brk kakav krasi moje lice.

Građani, glas za mene je glas za gradski brk"

 


Datum početka: 31.01.2014.
Završava: 02.02.2014.
Broj učitavanja stranice: 997685