DEGUSTACIJA TRADICIJSKE HRANE SJEVERNE DALMACIJE U OKVIRU ETNO DANA


U utorak, 6. lipnja 2017. u jutarnjim satima ispred Gradske lože bilo je živo. Stolovi s domaćom „spizom" (tuna na kaljski, iški lopiž, maneštrun, benkovački prisnac, paška pita, fritule, kroštule) naprosto su plijenili poglede prolaznika. Degustacija je bila upravo i namijenjena njima.
Sve je bilo pripremljeno već u devet sati, a do deset je sve „planulo". Degustacija tradicijske hrane važan je dio ETNO DANA jer je hrana važan dio kulturne baštine i kulturnog identiteta. Ostvarena je suradnjom Etnološkog odjela NMZ i Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole iz Zadra (s učenicima - konobarima, kuharima i slastičarima te njihovim stručnim učiteljima).


Datum početka: 06.06.2017.
Završava: 09.06.2017.
Broj učitavanja stranice: 708108