IZLOŽBA ZADARSKIH FOTOGRAFA ZA POMOĆ ANI I AURORI PAVIĆ

 

31. svibnja 2013. u 10 satu u Kneževoj palači (Pomorska zbirka) održana je press konferencija u povodu humanitarne izložbe zadarskih fotografa čije će se otvorenje upriličiti u atriju Kneževe palače, u ponedjeljak 3. lipnja 2013. u 19 sati. Tim povodom na pressici su govorili organizatori izložbe Josipa Komina i jedan od fotografa izlagača Tihomir Franov, a o zdravstvenim problemima i financijskim troškovima koje iziskuje liječenje 5 - ogodišnje Aurore govorila je majka Ana Pavić.

O izložbi:
Izložba je prodajnog karaktera, stoga će prikupljena sredstva biti namijenjena za liječenje teško bolesne mlade zadranke Ane Pavić i njene kćerke Aurore. Zadarski fotografi, kako amateri, tako i profesionalci, njih 37, ustupilo je svoje fotografije, početna cijena svake je 300 kuna, a ukoliko netko želi uplatiti veći iznos za fotografiju, postoji i ta mogućnost. Isto tako građani mogu izvršiti i uplatu, odnosno donaciju, na Anin broj žiro računa u OTP banci 3200323760.
Fotografije izlažu Robert Brkljača, Tihomir Franov, Aleksandar Bonačić, Suzana Mišković, Ivan Čorić, Vesna Karavanić, Nino Vitomir Pavić, Vladimir Ivanov, Zlata Valčić, Leonard Kvarantan, Josipa Komina, Mate Komina, Željko Mršić, Fabio Šimičev, Davor Strenja, Jerolim Vulić, Roberto Lerga, Adam Vidas, Josip Ivković. Sa svojim radovima sudjeluju i Antonia Gundić, Boris Kačan, Ivan Katalinić, Filip Brala, Nikolina Jačan, Leo Banić, Jurica Gašpar, Christian Vukic, Luka Gerlanc, Zrinka Ivković, Jure Mišković, Ivica Ivčević, Ivana Jenjić, Saša Čuka, Čedo Kaica, Danijel Kolega i Antonia Kuzmar.


O Ani i Aurori Pavić:
Ana Pavić nekoliko se godina bori s Hodginovim limfomom, uz tu dijagnozu stoji i polineuropatija, te reumatoidni artritis. Njenoj kćeri, petogodišnjoj Aurori, dijagnosticiran je aberantni trahealni bronh, astma, gerb, međutim sredstava za kvalitetno i kontinuirano liječenje nemaju. Kao jednu od spasonosnih opcija za život vide u liječenju u inozemstvu, u nekoj klinici. Razmišljaju o liječenju u Njemačkoj ili Australiji. Ani je potreban niz terapija, a svaka košta oko 35.000 kuna. Sredstvima kojima ova obitelj raspolaže ne mogu se platiti ni osnovne životne potrebe, a kamoli liječenje. Sve je manje novaca i za lijekove za imunitet koje Ana koristi, što mjesečno i uz Aurorine lijekove košta oko 2.000 kuna. Aurora se liječi u Rijeci, a Ana u Splitu. Za svaki odlazak u Rijeku s djetetom potrebno im je samo za smještaj u privatnom aranžmanu oko 250 kuna, u što ne ulaze i troškovi ostalih potreba dok borave tamo. Osim s novčanim problemima, ova obitelj, u kojoj je samo otac zaposlen, trenutno muči muku i sa birokracijom. Naime, u postupku su dobivanja statusa roditelja njegovatelja, jer je djevojčici potrebna stalna njega. Ne ide u vrtić kao ostali njeni vršnjaci, već joj djetinjstvo prolazi u bolnicama.Zbog svoje bolesti jedino može jesti hranu koja ne sadrži gluten, a takva prehrana zahtjeva i poveći iznos novaca koji Ana i njen suprug moraju svaki dan izdvajati.

Sponzori izložbe:
Grafički studio Raster i Narodni muzej Zadar

 


Datum početka: 31.05.2013.
Završava: 03.06.2013.
Broj učitavanja stranice: 979029