IZMJENE PROGRAMA NMZ U POVODU NOĆI MUZEJA 2015.

 

IZMJENA PROGRAMA ZA „BODULSKO PUTOVANJE" U POVODU NOĆI MUZEJA 2015.

Zbog iznenadne smrti gospodina Predraga Petrovića Pepija, posljednjeg iškog lopižara i suradnika Narodnog muzeja Zadar, promjenili smo ranije dogovoren program ovogodišnje manifestacije "Bodulsko putovanje". Tako će se umjesto teme "Galebarenje", u subotu, 24. siječnja 2015. na brodu Anamarija, koji vozi na relaciji Zadar - Mali Iž - Veli Iž - Mala Rava - Vela Rava - Zadar, otvoriti u 14 sati prigodna izložba "Cripnja gre...". Brod u 15 sati polazi za Iž i Ravu. Dio djelatnika Narodnog muzeja Zadar provest će subotnje popodne na brodu Anamarija družeći se uz prigodni program s mještanima otoka Iža i Rave, članovima posade i ostalim putnicima namjernicima.

 

IZMJENA PROGRAMA PRIRODOSLOVNOG ODJELA U POVODU NOĆI MUZEJA 2015.

Radi tehničkih razloga izložba „Leptiri - baršunasti let", koja se održava u izložbenim dvoranama Prirodoslovnog odjela, Medulićeva 2, 1. kat, biti će zatvorena za Noć muzeja, u petak 30. 1. 2015. od 18 - 01 sati. Veliki broj posjetitelja u malom prostoru, kao što je naš izložbeni prostor, mijenja mikroklimatske uvjete na koje su leptiri jako osjetljivi. Osim toga vibracije poda, koje nastaju kad u dvorane uđe veliki broj posjetitelja, prenose se na leptire koji su po svojoj prirodi vrlo krhki. Radi zaštite muzejskih predmeta stručni tim Muzeja odlučio je kako je ovo najbolje radi budućih posjetitelja, ali i zaštite kulturnog dobra o kojem se brinemo.

Izložba "Leptiri - baršunasti let"  biti će  otvorena za posjete u petak, 30. 1. 2015. prema redovnom radnom vremenu od 9 - 13 sati.

 


Datum početka: 22.01.2015.
Završava: 25.01.2015.
Broj učitavanja stranice: 957341