KONCERT KLASIČNE INDIJSKE GANDHARVA VEDA MUZIKE U GRADSKOJ LOŽI

Počašćeni smo ugostiti dva vrhunska Gandharva Veda muzičara, Reshma Srivastava koja će svirati na sitaru i Om Prakash Pandey koji će svirati na tablama.

Koncert će se održati 26. 10. 2015.  u Gradskoj loži, Narodni trg u Zadru u 20 sati.
Organizator: Narodni muzej Zadar
Cijena ulaznice: 50 kuna

Reshma Srivastava će održati i radionicu Gandaharva Veda muzike u subotu 24. 10. s početkom u 15 sati u Plesnom klubu Samba, ulica Ivane Brlić Mažuranić 32, Zadar.  

Za sve informacije o koncertu i radionici mob 098 394 820 (dr.Mladen Antišin)

Svjetski poznata scenska umjetnica Reshma Srivastava, M.A, rođena je u obitelji profesionalnih glazbenika u Allahabadu, Indija. Njezin ujak, prof Satish Chandra, umjetnik iz Pt. Ravi Shankarove tradicije, bio je njezin prvi učitelj.
Reshma je započela svoju životno dugu glazbenu karijeru na sitaru kad joj je bilo šest godina. U osmoj godini imala je svoj prvi javni nastup, a njene pjesme su se na radiju izvodile i ranije. S obzirom da je od malena prvorazredna umjetnica, njezini nastupi iz djetinjstva i dalje se izvode na radiju u Indiji.
Magistrirala iz Sitara na Allahabad sveučilištu, te dobila brojne prestižne nagrade. Kao darovita glazbenica, nastupa na sitaru širom svijeta. Imala je koncerte diljem Indije, Velike Britanije, Francuske, Nizozemske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Cipra, Grčke, Turske, Slovenije, Izraela i Sjedinjenih Država.

www.reshmasrivastava.com

Om Prakash Pandey je rođen u Varanasiju, Indija. Završio je postdiplomski studij table na sveučilištu Banaras Hindu. Paralelno sa formalnim obrazovanjem, Om Prakash Pandey nastavlja proučavati svoj instrument na tradicionalan način („guru shishya tradicija") pod vodstvom maestra Chhote Lal Misre. Od 2003., kada je preselio u Njemačku, nastupa s poznatim indijskim glazbenicima, surađuje na nekoliko svjetskih muzičkih projekata i snima glazbu za tri filma. Danas živi u Rovinju sa svojom obitelji i radi u Joga centru Sadhana kao terapeut i svirač table.
Za svoj instrument kaže: "Dok sviram tablu, razgovaram sa dušom slušatelja."

 

 


Datum početka: 26.10.2015.
Završava: 26.10.2015.
Broj učitavanja stranice: 957397