KONFERENCIJA ZA MEDIJE POVODOM OBILJEŽAVANJA 90 GODINA HIDROAVIONSKE LINIJE TRST – ZADAR

U subotu, 27. svibnja 2017. godine  u 13.30 sati održati će se konferencija za novinare i izložba u prostoru Kneževe palače povodom obilježavanja 90 godina hidroavionske linije Trst – Zadar. Na izložbi će biti predstavljene fotografije o povijesti redovitih linija hidroaviona u prošlom stoljeću.

Uz predstavnike ustanova, biti će  nazočni predsjednik Udruge Gianni Widmer, gospodin Egidio Braicovich i predsjednik Hrvatske Zajednice u Trstu, gospodin Gian Carlo Damir Murkovic.

Popratna izložba u Kneževoj palači  će  pratiti posjetitelje na putovanju od samih početaka hidroavijacije u svijetu. Sve  će  doseći svoj vrhunac u subotu, 27. svibnja kada  će  se izvesti komemoracijski let Trst - Zadar koji su avioni SISA izvodili prije više od  90 godina. Hidroavion polije će  iz Trsta u 11.00 sati, a dolazak u Zadar je predviđenu 12.30 na moru ispred gradske Rive te  će biti privezan na Obali Kralja Petra Krešimira IV.

U nedjelju, 28. svibnja na moru ispred Molo Audace očekuje se u 12.00 sati povratak hidroaviona iz Zadra, a u 15.00 sati istog dana polijetanje iz Trsta u smjeru jezera Como, gdje se nalazi jedina baza u Europi za hidroavione i time  će se zatvoriti događaj.

Datum početka: 27.05.2017.
Završava: 27.05.2017.