NAGRAĐENI DJEČJI RADOVI PRISTIGLI NA NATJEČAJ „LIJEP, LJEPŠI, LEPTIR“

 

Ove godine, povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, Prirodoslovni odjel i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar organizirali su natječaj za najbolji dječji likovni rad na temu „Lijep, ljepši - leptir". Ovim natječajem željeli smo, kao i izložbom „Leptiri-baršunasti let", naše najmlađe generacije potaknuti da sami istraže i bolje upoznaju ovu omiljenu skupinu životinja.

Na natječaj je pristiglo 862 radova iz 30 mjesta i gradova širom Hrvatske. Najveći broj radova došao je iz grada Zadra, njih 382, zatim iz Koprivnice 129 i Starigrada Paklenice - 41 rad. Djeca vrtičkih dobnih skupina poslala su 223 radova, a učenici trećih razreda 223 radova. Ove godine na natječaju su osim osnovnih škola i vrtića sudjelovale i neke knjižnice te radionice za razvoj kreativnog razmišljanja i razvoja djece.

Sve radove pregledalo je stručno povjerenstvo muzeja u sastavu: Renata Peroš, ravnateljica; Snježana Vujčić-Karlo, voditeljica Prirodoslovnog odjela; Nevena Štokić, kustosica Galerije umjetnina; Natali Čop, viša muzejska dokumentaristica; Lucija Vuica, muzejska pedagoginja. Povjerenstvo je u svakoj starosnoj kategoriji odabralo 3 rada. Djeca su nagrađena simboličnim nagradama koje uključuju katalog izložbe „Leptiri - baršunasti let", obiteljsku ulaznicu za istu izložbu te uvjerenje o sudjelovanju na natječaju i nagradi u svojoj starosnoj kategoriji.

Osim toga radi velikog odaziva nekim vrtićima i školama podijeljeno je nekoliko paketa besplatnih ulaznica i radionica uz izložbu „Leptiri baršunasti let". Besplatne radionice i posjet izložbi dobili su: Kreativna radionica iz Biograda, Posebna odgojno-obrazovna ustanova Voštarnica, OŠ Petra Preradovića, OŠ Zadarski otoci, Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala kod djece „Carpe diem" iz Karlovca, OŠ Starigrad, DV Sunce Po Ciciban, i DV Latica.

 

Pristigli radovi postavljeni su na izložbi u Galeriji umjetnina u Medulićevoj ulici br. 2 u Zadru. Izložba je besplatna za razgled, a otvorena je od ponedjeljka do petka od 9 do 13, srijedom od 12 do 19 i prvu subotu u mjesecu od 9 do 13 sati. Razgledati je možete do 16. 6. 2015.

Popis nagrađene djece po dobnim skupinama pročitajte na ovom LINKU

 

 


Datum početka: 19.05.2015.
Završava: 12.06.2015.
Broj učitavanja stranice: 957401