OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA U MUZEJU GRADA ZADRA

U odjelu Muzeja grada Zadra, 5. prosinca 2016. godine, svečano je obilježen Međunarodni dan volontera. Program je započet s recitacijom štićenice Centra za rehabilitaciju Sv. Filipa i Jakova, Mirjane Ojurović, pjesmom "Jedna vesela".

Volonterski centar Zadar osnovan je 2013. godine kao program Udruge socijalnih radnika Zadar, s ciljem unapređenja kvalitete lokalnih volonterskih programa te posredovanje između volontera i neprofitnih organizacija koje imaju potrebu uključivati volontere u svoje programe.

Voditelj Volonterskog centra Zadar Josip Vidov obratio se posjetiteljima izrazivši zahvalnost svim volonterima i projektnim partnerima na njihovom doprinosu i radu tijekom godine. Župan Stipe Zrilić pohvalio je rad svih sudionika Volonterskog centra i izrazio podršku u daljnjem radu.

Zakon definira volonterstvo kao "dobrovoljno ulaganje osobnog vremena, truda, znanja i vještina kojima se obavljaju usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opću dobrobit, za koje osoba ne prima novčano nagradu ili druge imovinske koriste", stoga je vrlo važno prepoznati trud volontera, te ovim obilježavanjem njihovog dana izreći im zahvalnost za ulaganje slobodnog vremena, znanja, vještina za dobrobit zajednice i za opće dobro.

Učenici Osnovne škole Šime Budinića upriličili su obilježavanje Međunarodnog dana volontera nastupom benda O.Š. Šime Budinić.

Najsvečaniji dio manifestacije obilježila je dodjela nagrada, koje je dobitnicima dodijelio župan Stipe Zrilić, a nagrade su bile podijeljene u dvije kategorije: za najboljeg organizatora volontiranja u 2016. godinu te za volontera koji se najviše iskazao u svojem volonterskom angažmanu. Dobitnik u kategoriji organizatora volontiranja izabran je "Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov". Prigodne zahvalnice za doprinos promociji i razvoju volonterstva na području Zadarske županije dobili su: "Volonterski klub Gimnazije Franje Petrića", "Volonterska grupa Morska vila OŠ Sveti Filip i Jakov, "Udruga eko- Zadar". Nagradu za najboljeg volontera osvojio je Marko Bačić. Volonterima koji su bili nominirani dodjeljene su prigodne zahvalnice za njihov rad i trud: Anamariji Kolegi, Josipa Kavain, Igris Smrkinić, Ivana Matulić, Jelena Mrgić i Bend Zaratino.

Ove godine uvedena je nova kategorija "Nagrada za poseban doprinos volonterstva na području Zadarske županije", koju je osvojila Marija Višić Guina zbog svog dugogodišnje rada i obučavanja korisnika Doma u izradi keramike, te je na taj način uspjela okupiti značajan broj djece s kojima je izradila divne eksponate. Zahvalnice su dobile i Srednja škola primjenjene umjetnosti i dizajn Zadar, Osnovna škola Šime Budinića, te Centar za rehabilitaciju Sveti Filip i Jakov zbog svog uključivanja u rad i doprinosa u volonterskom angažmanu.

Manifestacija je završena igrokazom učenika OŠ Šime Budinića, te su se posjetitelji nastavili družiti na domjenku održanom u predvorju Muzeja grada Zadra.

 

 


Datum početka: 07.12.2016.
Završava: 08.12.2016.
Broj učitavanja stranice: 979008