ODABRANI POZVANI NATJECATELJI

Ocjenjivački sud Natječaja za dizajn vizualnog identiteta, signalistike i postava Kneževe palače u Zadru odabrao je pet timova koji će raditi na prijedlozima natječajnih rješenja.

Na poziv za prijavu interesa za sudjelovanje na ograničenom, dvostupanjskom, anonimnom natječaju za dizajn vizualnog identiteta, signalistike i postava Kneževe palače u Zadru pristiglo je ukupno 20 prijava. Ocjenjivački sud Natječaja u sastavu: Lana Cavar, Iva Letilović, Maroje Mrduljaš, Renata Peroš i Koraljka Vlajo na sastanku održanom 4. srpnja 2016. dabrao je pet timova koji će biti pozvani raditi na natječajnom zadatku.

Odabrani su sljedeći timovi:
1. Andro Giunio, Marijana Gradečak, Bojan Mucko
2. Damir Gamulin i Antun Sevšek
3. Grupa Ime (Maša Milovac, Kristina Volf, Jan Pavlović, Maja Merlić)
4. Jurić / Mihaljević / Živčić (Iva Maria Jurić, Niko Mihaljević, Hrvoje Živčić)
5. Superstudio (CDSS) (Ira Payer, Iva Hrvatin, Bojan Krištofić)

Obrazloženje Ocjenjivačkog suda:

Odaziv timova i autora je impresivan, s već afirmiranim, ali i brojnim novoformiranim timovima, mahom mlađe i srednje generacije. Žiri je stava da je sastavnica vizualnih komunikacija u ovom zadatku posebno važna, što je utjecalo i na ukupni kriterij ocjenjivanja. Prilikom odabira timova, nastojalo se odabrati autore raznolikih estetika, no koji imaju iskustva u zadacima usporedivim (ne nužno i identičnim) s natječajem. Traženi su autori koji su istraživački orijentirani, koji njeguju suvremene pristupe, te koji su u svojim aplikacijama iskazali visoki stupanj dizajnerske pismenosti. Također, vodilo se računa i o kapacitetima timova za danju razradu i realizaciju projekta. Želja je žirija da na složeni i osjetljivi zadatak dobije različite radove odrađene na najvišoj mogućoj profesionalnoj razini.

Usmeni brifing s odabranim timovima održat će se u petak 8. srpnja 2016. u Zadru.

 

Zahvaljujemo svim timovima na prijavi interesa za sudjelovanjem u natječaju!

 


Datum početka: 05.07.2016.
Završava: 01.10.2016.
Broj učitavanja stranice: 997679