POZIV POSJETITELJIMA NA SAMOSTALNE LIKOVNE RADIONICE "UMJETNIK NA JEDAN DAN"

Pozivamo Vas na samostalne likovne radionice tijekom ljeta u Narodnom muzeju Zadar. Provedite još jedno ljeto crtajući u Narodnom muzeju Zadar, u Etnološkom odjelu i Galeriji umjetnina gdje imate priliku sudjelovati na samostalnim likovnim radionicama. Prilikom posjete navedenim odjelima iskoristite priliku, sjednite za štafelaje smještene u izložbenom prostoru i postanite umjetnik na jedan dan. U Galeriji umjetnina posjetite izložbu tapiserija likovnih umjetnika Anite Tomljanović - Šokčević i Ivana Tomljanovića, donacije Etnološkom odjelu Narodnog muzeja Zadar i izložbu „Krajolici iz fundusa Galerije umjetnina" koja obuhvaća 38 djela nastalih u različitim razdobljima i umjetničkim pravcima kojima se prati razvoj krajolika u slikarstvu od 16. stoljeća do danas. U Etnološkom odjelu se možete upoznati sa bogatom tradicijskom kulturom dinarskog i jadranskog područja sjeverne Dalmacije putem izložbe „Etnološke osobitosti sjeverne Dalmacije". Pronađite inspiraciju u izložbenim eksponatima ili se jednostavno prepustite mašti i i stvorite vlastita umjetnička djela.

Izrazite svoju kreativnost crtajući vlastito viđenje muzeja, ljetovanja u Zadru, prostora i/ili eksponata u Narodnom muzeju Zadar. Sve Vaše likovne radove možete ponijeti sa sobom, a od radova koji ostanu u Muzeju, nakon ljeta, će biti formirana izložba kako bi svi posjetitelji mogli vidjeti različita stvaralačka djela.
Projekt „Umjetnik na jedan dan" traje već treću godinu zaredom, a pruža priliku svim posjetiteljima da se kreativno izraze prilikom posjeta izložbama koje su postavljene u Narodnom muzeju Zadar. Narodni muzej Zadar osigurava sav potreban materijal za realizaciju likovne radionice.

Radionice su besplatne za sve posjetitelje Etnološkog odjela i Galerije umjetnina (uz plaćanje ulaznica za posjet nije potrebna dodatna nadoknada za radionice).


Vrijeme održavanja radionica: od 22. lipnja do 31. kolovoza 2016. u radno vrijeme za posjete odjela:

Etnološki odjel NMZ (Narodni trg): ponedjeljak - nedjelja od 9:00 h do 20:00 h  

Galerija umjetnina NMZ (Medulićeva 2): ponedjeljak, utorak, četvrtak, petak, subota od 9:00 h do 13:00 h; srijeda od 15:00 do 19:00; nedjeljom zatvoreno


Datum početka: 27.06.2016.
Završava: 31.08.2016.
Broj učitavanja stranice: 997421