PREDSTAVLJENA KNJIGA ANTE JAŠE „POSTOJANOST VJERE“

Prigodom Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana u utorak 17. studenog 2015. u 12 sati u Gradskoj loži održan je prikaz knjige „Postojanost vjere" Ante Jaše. O knjizi su govorili u ime suizdavača Matice hrvatske Božidar Šimunić, u ime Narodnog muzeja Zadar, Jasenka Lulić Štorić i Vladimir Alavanja te Tomislav Marijan Bilosnić.
"Postojanost vjere" sedma je monografija autora Ante Jaše, treća čiji je sunakladnik Narodni muzej Zadar. Nakladnik ove knjige je Foto klub Kornat, Kukljica a uz Narodni muzej Zadar sunakladnici su Društvo hrvatskih književnika - ogranak Zadar i Matica hrvatska - ogranak Zadar, povjereništvo Kukljica. Ciklus fotografija „Postojanost vjere" prikazuje sveto i svjetovno, doživljeno u istoj dodirnoj točki u umjetničko-fotografskom smislu. Sam nas autor svojim fotografskim uradcima izravno upozorava kako su na ovim slikama, u izdvojenim detaljima, donijeti simboli vjere u svakodnevnim, običnim prilikama izvan svečanog obreda. Nadahnuti i stručni osvrt u knjizi dali su Boris Toman, Jasenka Lulić Štorić, Višnja Slavica Gabout i Tomislav Marijan Bilosnić. Autor fotografija Ante Jaša potrudio se i sam likovno i grafički oblikovati knjigu.
Ante Jaša rođen 1951. godine, majstor je fotografije sa titulom Artist i Ekscelencija fotografije svjetske fotografske udruge EFIAP. Dosada je izlagao na 320 izložaba i dobio 52 nagrade. Fotografije su mu objavljene u 38 knjiga. Inicijator je i glavni protagonist međunarodne izložbe Otok i more od 1996. do danas, isto tako Galerije Otok u Kukljici. Osnivač je i predsjednik Foto kluba Kornat, Kukljica, inicijator je osnivanja Biblioteke Vrijeme otoka koja je do sada tiskala petnaest knjiga.


Datum početka: 17.11.2015.
Završava: 18.11.2015.
Broj učitavanja stranice: 957595