PREDSTAVLJENA KNJIGA prof.dr.sc. VANDE BABIĆ

 

U utorak, 16. 5. u 19 sati u Gradskoj loži, Zadar, u organizaciji Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru i HKD Napredak Zadar održano je predstavljanje knjige prof. dr. sc. Vande Babić "Kulturalno pamćenje - ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke kotorske". Knjigu su predstavili dr. sc. Tado Oršolić, prof. dr. sc. Pavuša Vežić i prof. dr. sc. Josip Lisac.

U uvodnom govoru obratila se gđa Marija Vučinović, ministrica u Vladi CG i predsjednica Hrvatske građanske inicijatice CG., a u ime nakladnika Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Hrvata Crne Gore.

U popratnom programu predstavljanja nastupila je mješovita klapa Maraška te glumica Kazališta lutaka Zadar Gabrijela Meštrović Maštuko.

Svojim dolaskom na predstavljanje knjige ministrica Vučinović i predsjednik HNVCG Deković gradu Zadru i Županiji izrazili su zahvalnost na dosadašnjoj potpori Hrvatima Boke, posebno Zadru koji je za Hrvate Boke učinio puno. Kako su Zadar i Boka povezani povijesnim i kulturološkim sponama ovo je bila prilika da se sve skupa još jače istakne.

 


Datum početka: 16.05.2017.
Završava: 17.05.2017.
Broj učitavanja stranice: 957407