PRESS KONFERENCIJA POVODOM OBILJEŽAVANJA 130. OBLJETNICE ROĐENJA MARCA CHAGALLA

U utorak, 4. srpnja, 2017. u atriju Kneževe palače održana je press konferencija povodom obilježavanja 130.obljetnice rođenja Marca Chagalla.

Ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, Renata Peroš zahvalila se svim medijima na redovitoj pažnji pri praćenju projekta „Marc Chagall: S onu stranu boje“ od njegovog začetka do danas. Od otvaranja izložbe, postav je pogledalo više od 2.400 posjetitelja podjednako stranih i domaćih kulturnih znatiželjnika.

Kustosica Rebel Kolektiva, Nataša Bošnjaković predstavila je program posvećen nasljeđu Marca Chagalla u kojem će zadarska publika imati prilike uživati u petak, 7.srpnja, 2017. u prostorima Kneževe palače. Hommage čuvenom bjelorusko-francuskom geniju započinje u 21.30h u atriju Kneževe gdje se umjetnikov život slavi kroz susret različitih umjetničkih ekspresija. Glavni akter događaja veličanstveni je dvojac Merime Ključo (harmonika) i Edvina Liverića čiju će suptilnost kreativnog spoja susresti tango par argentinskog majstora Rafaela Ramireza te performer suvremenog teatra Martin Kranjčec.

Ujedno, na sam dan izvedbe cijena ulaznice reducirana je na 40kn za sve domaće posjetitelje. Osim aktivnosti u Kneževoj, collage à la Chagall obilježiti će se i na poljani Šime Budinića od 18.00h nadalje u režiji zadarske dramske skupine Drama plus.

Slijedom predstavljenog, koristimo priliku srdačno pozvati sve na svečanost obilježavanja rođenja jednog od najvećih majstora svjetske moderne umjetnosti – Marca Chagalla!

U petak, 07. srpnja 2017. godine od 9 do 24 sata možete uz čašu pjenušca nazdraviti rođendanu Marca Chagalla.

 

Očekujemo Vas s radošću!


Datum početka: 04.07.2017.
Završava: 04.07.2017.
Broj učitavanja stranice: 957368