Prezentacija knjige "Dragulji hrvatskog misira" u Gradskoj loži

 S  osobitim poštovanjem pozivamo Vas na predstavljanje knjige monografije prof. dr. sc. Ante Kolege Bage

 DRAGULJI HRVATSKOG MISIRA

Na prezentaciji će govoriti urednik Nedjeljko Jusup, magistar agronomije Marijan Tomac, dopredsjednica HKG - Županijske komore Zadar Elvira Sterle,  ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije dr. Zdravko Barać, rektor  zadarskog Sveučilišta  prof. dr. sc. Ante Uglešić  i sam autor prof. dr. sc. Ante Kolega Bage.

-------------

 

U knjizi se na 280 stranica, u četiri poglavlja s više od 450 fotografija opisuju i ilustriraju izvorni hrvatski proizvodi, obiteljska gospodarstva, zadruge, tvrtke i podneblja nizinske, gorske i sredozemne Hrvatske.

Kao vrstan poznavatelj prof. Kolega posebnu pozornost posvećuje poljodjelstvu, ribarstvu i turizmu u mjestima, općinama i gradovima Zadarske županije. Ukazuje na resurse, neiskorištene mogućnosti i pravce održivog razvitka otoka, priobalja i zaleđa, navlastito ruralnog prostora, tog najvećeg hrvatskog blaga.

Osobitu pozornost ipak pridaje onim vrijednostima (gotovi poljodjelski, prehrambeni i turistički proizvodi, gastronomske delicije i usluge) za koje Zadarska županija kao i Hrvatska u cjelini imaju znakovite poredbene prednosti u budućim europskim integracijama.

 

 -------------

 

Predstavljanje Dragulja hrvatskog misira održat će se 9. prosinca u Gradskoj loži s početkom u 12 sati.

 


Datum početka: 09.12.2011.
Završava: 10.12.2011.
Broj učitavanja stranice: 957356