PROGRAM I ATMOSFERA U MUZEJSKIM ODJELIMA POVODOM DANA GRADA ZADRA

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra, 24. studenog 2016. godine, posjeti odjelima Narodnog muzeja Zadar su bili besplatni te su se održale radionice i stručna vodstva.

U Gradskoj loži mogli ste pogledati tradicionalnu godišnju izložbu članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zadar. U Gradskoj straži, osim posjeta stalnom postavu "Etnološke osobitosti sjeverne Dalmacije“ koja pokušava što cjelovitije prikazati seosku tradicijsku kulturu sjeverne Dalmacije, u predvorju Etnološkog odjela je izložena izložba radova Atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar.

Izložbu "3. Bienalle Hrvatske mlade fotografije" mogli ste posjetiti u Galeriji umjetnina, a u Prirodoslovnom odjelu izložbu "Baršunasti let leptira".

Narodni muzej Zadar u suradnji sa OŠ Zadarski otoci Zadar, je organizirao izložbu fotografija "Lipšeg tanca ne viđoh" čije se otvorenje upriličilo u prostoru Grada Zadra u 10 sati i nastavilo nastupom DFS Donatići na Narodnom trgu.

 

U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra u Etnološkom odjelu održalo se vodstvo i radionica "Život naših starih" na kojoj su sudjelovale dvije grupe učenika iz Osnovne škole Zadarski otoci. Radionica "Građa leptira" se održala u Prirodoslovnom odjelu na kojoj su sudjelovala djeca iz vrtića Galovac i Zemunik uz stručno vodstvo muzejske pedagoginje Lucie Sekule za dvije grupe učenika Osnovne škole Zadarski otoci. Kustosica Muzeja grada Zadra, Ivana Dražića je provela učenike O.Š. Šimuna Kožičića Benje i O.Š.Diklo kroz stalni postav odjela Muzeja grada Zadra.


Datum početka: 24.11.2016.
Završava: 25.11.2016.
Broj učitavanja stranice: 977892