PROMOCIJA KNJIGE IVE MIKULIČINA I NOSAČA ZVUKA KLAPE "SKRADINKE"

U ponedjeljak, 24. listopada u zadarskoj Gradskoj loži s početkom u 19 sati održana je dvostruka promocija: knjige "MOJ ŠIBENIK DUŠU IMA", šibenskog novinara Ive Mikuličina i CD-a „KAD TI TILO OPET PRIDAM", ženske klape Skradinke.
Knjigu i CD promovirali su novinar Slobodne Dalmacije Dražen Žura i šibenski novinar i glazbeni kritičar Zoran Ševerdija.

Knjiga "MOJ ŠIBENIK DUŠU IMA" predstavlja gotovo autobiografski zapis njezina autora Ive Mikuličina, poznatog šibenskog novinara, sportskog djelatnika i glazbenika. To je knjiga o njegovim dojmovima s brojnih putovanja, utakmica, festivala i koncerata, u kojoj autor iskreno potencira ljubav prema rodnom gradu, ali i Dalmaciji. Knjiga, koja je dosad prodana u više od tisuću primjeraka.
- Nemoguće je pisati o Šibeniku, a da se ne dotakneš Splita i Zadra.
Kako pisati o Draženu Petroviću, a da ne spomeneš Stojka Vrankovića - kaže Ivo Mikuličin.
Središnje osobe u Mikuličinovoj knjizi svakako su dvojica legendarnih Šibenčana. Arsen Dedić i Dražen Petrović. Obojica su bili iskreni prijatelji s Mikuličinom te će se bezbroj detalja, nepoznatih široj javnosti moći otkriti čitajući njegovu knjigu.

- Kad sam poklonio knjigu Arsenovoj družici Gabi Novak, ona mi je iskreno kazala da je zaboravila pola sličica, koje sam zapisao o njezinom suprugu - kaže Mikuličin.

S Arsenom je Mikuličin imao i dugo glazbeno prijateljstvo. Od legendarne klape Šibenik do Bonace. Od vodičkih Bunara do Skradinki.
Sve su to klape, koje je kao voditelj pa i skladatelj „servisirao" Ivo Mikuličin.
U zadarskoj Gradskoj loži predstavljen je i novi nosač zvuka ženske klape Skradinke pod nazivom „Kad ti tilo opet pridam". Klape, koja traje blizu 20 godina, a koja je u svom uspješnom trajanju osvajala nagrade na svim relevantnim klapskim festivalima: Omišu, Kaštelima i Sinju.
Skradinke su pripomogle da dvostruka promocija u Gradskoj loži bude tipična dalmatinska večer - s pismom i ćakulom.

 


Datum početka: 24.10.2016.
Završava: 25.10.2016.
Broj učitavanja stranice: 978692