Publikacija "Muzej 2 palače" Narodnog muzeja Zadar na Izložbi hrvatskog dizajna 1112 u Zagrebu

 

Izložba hrvatskog dizajna 1112, Muzej za umjetnost i obrt, 13. rujna - 13. studenog 2012.

 

U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 13. rujna otvara se Izložba hrvatskog dizajna 1112, bijenalni pregled dizajnerske produkcije u svim područjima dizajnerskog djelovanja - od dizajna vizualnih komunikacija, produkt dizajna, ambalaže, dizajna postava izložbi/signalizacije, dizajna elektroničkih medija, do dizajnerskih koncepata i modnog dizajna.

Izložbe hrvatskog dizajna do danas su jedina manifestacija takvog formata u Hrvatskoj. Cilj izložbe je afirmirati dizajn kao tržišno i društveno relevantnu struku. Kroz strogu selekciju izdvaja i vrednuje najbolje u suvremenom hrvatskom dizajnu, te uspostavlja i održava visoke kvalitativne kriterije i standarde u suvremenoj produkciji.

Radovi na izložbi 1112 bit će predstavljeni u sljedećim kategorijama: dizajn vizualnih komunikacija, dizajn elektroničkih medija/dizajn interaktivnih medija, dizajn ambalaže, industrijski/produkt dizajn, postav izložbi/prostorna grafika/signalizacija, modni dizajn te koncept.

Nagrade

Ocjenjivački sud dodijelit će jednu Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, te Nagrade i Priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva za svaku od kategorija, a njihov broj ovisit će o kvaliteti pristiglih radova.

Prigodnu publikaciju su dizajnirali: Andro Giunio, Ira Payer i Maša Poljanec.


Datum početka: 13.09.2012.
Završava: 13.11.2012.
Broj učitavanja stranice: 955643