Suradnja Narodnog muzeja Zadar i Umjetničke organizacije "Jadertina"

 

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije Narodni muzej Zadar i Umjetnička organizacija „Jadertina" ove godine imaju čast i zadovoljstvo ugostiti međunarodnu likovnu koloniju povodom oslobodilačke vojno redarstvene operacije „Oluja". Kolonija se organizira u čast Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, kao i u ime svih sudionika Domovinskog rata te hrvatskog generala Ante Gotovine.

Likovna kolonija koja će imati privilegij ugostiti međunarodne, kao i domaće umjetnike, održati će se od 03. do 08. lipnja 2012. godine, prema sljedećem programu:

- Organizirani obilazak značajnih lokaliteta u „Domovinskom ratu" -

4. VI. - Bibinje

5. VI. - Polača - Škabrnje,

6. VI  - Starigrad,

7-8. VI - Zadar, Kneževa palača.

- Prijevoz i stručno vodstvo osiguravaju Zadarska županija i Narodni muzej Zadar, a načelnici spomenutih općina će prirediti dobrodošlicu.

- Umjetnici će imati priliku stvarati svoja likovna dijela, posvećena tematici „Domovinskog rata" i operaciji „Oluja" i njenim sudionicima, na samom izvorištu povijesnih događanja.

- Zajedničko oslikavanje platna 10 x 1,50 met. posvećeno „Oluji" i njezinim herojima održat će se u atriju Kneževe palače Narodnog muzeja u Zadru.

- Zajednička izložba radova svih autora održat će se u izložbenom prostoru Kneževe palače Narodnog muzeja u Zadru, početkom kolovoza 2012. na samu obljetnicu „Oluje".

- Posebna nam je čast obavijestiti Vas da će se koloniji pridružiti članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata.


Datum početka: 04.06.2012.
Završava: 09.06.2012.
Broj učitavanja stranice: 997635