SVE O DOBRIM DUPINIMA JADRANA NA PREDAVANJU GRGURA PLESLIĆA U GRADSKOJ LOŽI

 

U srijedu, 26. travnja 2017. u Gradskoj loži, Zadar u organizaciji Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru održano je predavanje Grgura Pleslića, dugogodišnjieg istraživača Instituta „Plavi svijet" iz Velog Lošinja na temu „Dobri dupini u Jadranskom moru".

Predavanje je dio programa tradicionalne ekološko-edukativne manifestacije EKO DANI 2017. koje ova škola obilježava po 15. put za redom.

Na predavanju je prezentiran rad Instituta i rezultati najdužeg sustavnog istraživanja biologije i ekologije dobrih dupina kako u Jadranu tako i u čitavom Sredozemlju. Predavač Pleslić nazočne je upoznao s vrlo zanimljivim popularno - znanstvenim činjenicama o ovoj karizmatičnoj vrsti. Saznali smo tako o njihovom porijeklu, anatomiji, kako i koliko žive i kuda se kreću, zašto skaču i kakav im je društveni život; koliko ih ima u Jadranu i kako ih istražujemo i pratimo, što ih ugrožava i kako se ponašati pri susretu s dupinima. Atraktivnosti predavanja doprinijele su brojne fotografije i video snimci snimljeni na terenu.

 


Datum početka: 26.04.2017.
Završava: 26.04.2017.
Broj učitavanja stranice: 957591