SVEČANO OTVOREN POČASNI KONZULAT REPUBLIKE MAKEDONIJE U GRADSKOJ LOŽI, 12. lipnja 2013.


U nazočnosti makedonske veleposlanice Daniele Karađozoski, predstavnika gradske i županijske vlasti te članova makedonskog Kulturnog društva „Biljana Zadar" u Zadru je sinoć otvoren Počasni konzulat Republike Makedonije.

U Zadru je otvoren Počasni konzulat Republike Makedonije. Tim povodom Veleposlanstvo Republike Makedonije i makedonsko Kulturno društvo „Biljana- Zadar" priredilo je svečanost u novim prostorima konzulata u prizemlju Kneževe palače.

Uz predstavnike gradske i županijske vlasti, svečanosti je nazočila i Daniela Karađozoska, veleposlanica Republike Makedonije u Republici Hrvatskoj. O značenju počasnog konzulata za Makedonce u Zadru, predsjednica društva Mirjana Majić kaže:

" Imamo počasnog konzula dr. Gzima Redžepija.Nadam se da će raditi u vezi onoga što nas Makedonce interesira, o pravnim stvarima u kojima se ne moramo onda obraćati Veleposlanstvu Republike Makedonije u Zagrebu, nego da se obratimo njemu. Zapravo, suradnje mora postojati između njega, našeg zagrebačkog Veleposlanstva i nas Makedonaca općenito. "

Izvor: HRT Radio Zadar

 


Datum početka: 13.06.2013.
Završava: 14.06.2013.
Broj učitavanja stranice: 997611