SVEČANO OTVORENJE TUNA, SUSHI I WINE FESTIVALA U GRADSKOJ LOŽI

U srijedu, 01. veljače 2017. godine u Gradskoj loži s početkom u 11 sati održano je svečano otvorenje trećeg po redu Tuna, Sushi & Wine Festivala u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Veleposlanstvom Japana u Republici Hrvatskoj, Ministarstvom turizma RH, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i japansko – hrvatskim društvom razmjene te ostalim partnerima projekta. Ovogodišnji festival je započeo i prigodnim otvorenjem izložbe fotografija „Izlov“ autora Danijela Kolege, a festival završava u nedjelju, 05. veljače 2017. godine.

Otvorenju Tuna, Sushi & Wine festivala nazočili su Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj gospodin Keiji Takiguchi, Ministar turizma Gari Cappeli, gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta sa suradnicima, župan Stipe Zrilić sa suradnicima, direktor TZ grada Zadra Ante Radas te brojni drugi predstavnici medija, partneri organizatori i pokrovitelji festivala, ugostitelji, načelnici općina s područja zadarske županije kao i predstavnici kulturno obrazovnih institucija.

Ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš pozdravila je uzvanika, te najavila bogati festivalski program koji će se održati u narednim danima. Festival će biti podijeljen na stručni dio i program za javnost: stručni dio obuhvaća trodnevnu edukaciju pripreme tradicionalnih japanskih jela za učenike Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole te chefove i kuhare zadarskih restorana i hotelskih kuća u hotelu Adriana na Boriku. Na radionici u hotelu Adriana pomagati će sushi majstori iz tvrtke Ginger Sushi iz Zagreba, a sutradan će im se pridružiti i Sushi chef iz Ljubljane Yasu Tsunoda te Okamoto Masahiro, sushi chef i vlasnik restorana Samurai u Splitu.

Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u suradnji s Hrvatskim origami društvom koje će se održati u Arheološkom muzeju Zadar, posjet tuna uzgajalištu, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova, predavanje i izložbu fotografija o izlovu jadranske tune u Gradskoj loži, gastro događaj na Narodnom trgu, svečana gala večer u Arsenala te tjedan posebne prigodne ponude specijaliteta od tune u zadarskim restoranima.

Ravnateljica Peroš je posebno zahvalila partnerima projekta, a to su: Udruga zadarskih ugostitelja, Arsenal Zadar, Ilirija Biograd Resort, Maraska, Ginger Sushi, Pelagos, Kali Tuna, Jadran Tuna, Mišlov, Žuvela, Falkensteiner, Turisthotel, Narodni muzej Zadar, Arheološki muzej Zadar, Kraljevski vinogradi, Tvornica kruha Zadar, Metro, Udruženje obrtnika Zadar, Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola, Sportski klubovi Kyudo klub Yumi, Aikido klub Zadar, Kedno klub Ouka. Veliki obol događanju upotpuniti će zadarski restorani, koji će tijekom tjedna nuditi posebne tuna specijalitete po promo cijenama: Pet bunara, Delfin, Bruscheta, Pjat, Kornat, Bastion, Niko, Skoblar, Foša, Fragola, Tinel, Šime, Roko, Sabunjar, Malo misto, Fešta, San Antonio, Pašta & svašta, Hotel Mediteran, Harbour, Papica, Pineta, Falkensteiner Club funimation Borik, 2 ribara...

Ravnateljica Peroš najavila je domaćina gospodina Božidara Kalmetu, koji se prigodnim riječima obratio nazočnima osvrnuvši se na povijest ribarstva u Zadarskoj županiji i povećanom broju turista. Nakon govora gradonačelnika, nazočnima se obratio Ministar turizma gospodin Gari Cappeli izrazivši zadovoljstvo povećanim brojem posjetitelja i turista u Zadarskoj županiji kroz cijelu godinu, te se osvrnuo na trenutačnu izložbu u Gradskoj loži „ Olimpijska bajka Šime Fantele i Igora Marenića“ koja prikazuje koliko trud i zalaganje vrijede i pohvalio organizatore i sve partnere u organizaciji ovog festivala.

Gospodin Keiji Takiguchi, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj pozdravio je nazočne i izrazi zadovoljstvo suradnje nastale povodom održavanja Tuna, Sushi & Wine festivala.

 

Direktor TZ grada Zadra, gospodin Ante Rados prigodnim je riječima otvorio izložbu „Izlov“ autora Danijela Kolege. Nakon razgledavanje izložbe nazočni su druženje nastavili na domjenku u Gradskoj straži.

 

NAJAVA FESTIVALA


Datum početka: 01.02.2017.
Završava: 05.02.2017.
Broj učitavanja stranice: 997362