U GRADSKOJ LOŽI OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Volonterski centar Zadar svečano je obilježio Međunarodni dan volontera dodjelom županijske nagrade „Volonterska ruka" za pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici.

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana volontera održalo se u petak 4. prosinca, 2015. godine u prostoru Gradske lože u 13:00 sati. Dodjela nagrada osigurana je kroz projekt „Činim razliku, volontiram“ koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Nositelj ovog projekta jest Volonterski centar Zadar, a partneri na projektu su Grad Zadar i Zadarska županija.

Uz svečani program na kojem su nastupili učenici Osnovne škole Šime Budinić, Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole, Gimnazije Franje Petrića, ženska klapa Kapric, te zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II, prisutne su pozdravili voditelj Volonterskog centra Zadar Josip Vidov, predsjednica Udruge socijalnih radnika Zadarske županije Marija Pletikosa, te župan Zadarske županije Stipe Zrilić.

Dobitnici nagrade „Volonterska ruka“ koju su izradili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar su: Luka Lukin (Eko-Zadar) za najboljeg volontera 2015. godine i Volonterski klub Gimnazije Franje Petrića, za razvoj volonterstva na području Zadarske županije u 2015. godini.


Datum početka: 04.12.2015.
Završava: 05.12.2015.
Broj učitavanja stranice: 978722